Skocz do zawartości

Wybor roweru Kands czy Cross?

Marcin99999

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie. Planuje zakup roweru. Waham sie nad dwoma mianowicie

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5422942160

http://allegro.pl/showItem2.php?item=5445376318

Oba sa świetne. Pytanie do was bo wy sie znacie, który ma lepszy sprzęt? Chodzi o wyposażenie. Który wybrać z tych dwóch modeli. Liczę na porady gdyz wasze zdanie zaważy nad kupnem. Pozdrawiam i czekam na pomoc. Miłej niedzieli.

Napisano

Ogolnie kolego osprzęt. Na ktory model lepiej postawić. Hydrauliczne hamulce sie dobrze sprawdzają? Jak mozesz prosze o wytłumaczenie.

Dziekuje za zainteresowanie sie tematem. To bardzo wazne gdyz kupuje rower na lata wiec muszę wybrać ten "lepszy".

Napisano

Nie mam opcji edycji. Pisze z telefonu. Prosze moderatora o edycje jesli bedzie w temacie, z gory przepraszam.

Waze 85kg. Wzrost 185/186cm. Z tego co teraz patrzę to jeszcze dylemat nad ramą. Pisze ze 21 na kołach 28" jest od 184. Czyli bede musil chyba kupic 21 , tak?

Co do jazdy to większość drogi. Wycieczki itp. Czyli normalna droga. Krótkie odcinki beda sie zdarzać polne ale rzadko. Co do tarczy hamulcowej i twojego ost zdania to chodziło ci o 1 czy 2 model? Oba maja tarcze wiec nie wiem o jaki ci błysk chodziło. :)

Napisano

Aaaach, sorry.

Tarcze w spartacusie to coś nowego :) :)   Produkt "jeszcze ciepły" ...

To nie ma się co zastanawiać - spartacus....

Do ramy to długośc nogi jest najistotniejsza - jak 86+ cm to spokojnie 21"

Napisano

Marką jest spartacus.

Oba rowery składa Transrower - to de facto bliźniaki ...

Przerzutki alivio 412 i 430 były przez nich montowane dwa lata temu do ówczesnego hitu sprzedaży crossów - kandsa maestro ....

Chociaż ja gdybym miał wybierać to tego:

http://allegro.pl/cross-disc-eries-eveo-alivio-2015-9-x-3-19-i5386604557.html?source=mlt

i nowe alivio 3x9 i tarczówki hydrauliczne . A rozmiar 20.5 "

Napisano

Sporo ludzi na tych rowerach jeździ i mało kto narzeka :)

Powtórzę może tak - jeśli koniecznie hamulce tarczowe to eries eveo ( hydrauliczne sa lepsze od mechanicznych) względnie lazaro elitary v3.

Jeśli nie musisz mieć tarczowych - to lazaro integral V3

Napisano

Chodzi mi wlasnie o dobry osprzęt roweru jak i zadziorny wygląd, nie wiem czemu ale opony z czarnymi rafkami strasznie mi sie podobają. Dlatego wlasnie wybor jest jak podałem w pierwszym poście, ale jak mówisz ze Spartacus jest o wiele lepszy od tego kandsa to wezmę ten drugi. Moze ktos jeszcze sie wypowie na temat? Mam taka nadzieje.

Napisano

Kolego nie mam opcji edytuj. Pisałem juz do moderatora o poprawę, mam nadzieje ze mi pomoże.

Wracając do tematu. Powiem ci ze jest swietny ten model. Zdecydowanie lepszy od kandsa i Spartakusa ktory podałem?

Napisano

Dobrze ze napisałem tutaj. Zawsze troszke rozjaśnienia sobie sytuacje. Jeszcze pozostaje rama ale zobacze wykres u tego bike bo widziałem ze ktos tutaj podawał na forum wymiary aby dobrze dobrać ramę. Wychodzi na to ze lazaro ma bardzo mocny sprzęt na 2015 r, hamulce hydrauliczne jak i nowa kasetę 3x9?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...