Skocz do zawartości

[bagażnik] na klapę za ok. 350 PLN

Charle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym kupić bagażnik samochodowy, chyba najlepiej na klapę, ponieważ nie mam ani relingów ani haka.

Będę przewoził maksymalnie 2 rowery, aczkolwiek 90% czasu tylko jeden.

Mój budżet to 300-400 zł. Czy moglibyście coś polecić?

Pozdrawiam,

Karol

Napisano

Jaki samochód? Bagażnik na klapę to nie dla wszystkich modeli dobry pomysł, a na dachu nie trzeba mieć relingów do mocowania bagażnika - praktycznie w każdym samochodzie można zamontować.

Bagażnik na klapę musi być zamocowany dość wysoko - rower nie może zasłaniać ani rejestracji ani świateł, a jednocześnie nie powinien dotykać szyby. Mi kiedyś chodził po głowie, ale wyleczyła mnie z niego kobieta parkująca w tyle mojego auta na pewnym skrzyżowaniu :icon_confused:

Napisano

Czesc..Ja uzywalem kiedys bagaznika Norauto norbike 3 z 2011 bodaj roku i byl rewelacyjny ,teraz sa norbike 3 jakies nowe za 319 zl http://www.norauto.pl/bagaznik-rowerowy-norauto-bagaznik-rowerowy-na-klape-norbike-3r-new-651984.html      ale troche inne i gorzej wykonane..Mozesz kupic THULE ale kosztuje 499 zl  http://www.norauto.pl/bagaznik-rowerowy-thule-9104-bagaznik-rowerowy-na-klape-clipon-thule-3r-553179.html  ...Ten Norbike montuje sie dluzej a Thule szybko i sprawnie..To tyle jakbys chcial cos nowego z gwarancja 5 lat i dosc dobrego..

Na allegro masz tez bardzo duzo tanszych bagaznikow na klape ale musisz dobrze popatrzec bo ja kiedys przerabialem to i wiele z tanszych sie nie nadaje wogole,maja mase wad i musisz tez uwazac na sposoby montazu, bo roznie to bywa w przypadku roznych klap tylnych..

Zwracaj tez uwage na to gdzie masz swiatla, po zalozeniu 2 rowerow moze nie byc widoczny dobrze STOP albo KIERUNKI a to wazne jak bedziesz wracal noca..

Jeszcze jedno...Po zakupie nowego samochodu zrezygnowalem z bagaznika na klape ,jakby nie bylo rysowal mi troszke i szybe i klabe ,bylo to spowodowane tym ze czesto zakladalem go w deszczu ,kiedy byl zabrudzony a i tez nie bylo czasu na delikatne zakldanie bo zalezalo mi na czasie.. Teraz mam na dachu i podchodze ,zakladam i jade nie musze sie bawic z wyciaganiem go z bagaznika i montazem..

Napisano

A powiedzcie proszę jak to jest z tymi na dach, nie są potrzebne relingi? Jak to się zakłada, ile kosztuje? Czy można zamontować w każdym aucie?

Napisano

Oryginalny dla Fiata..http://allegro.pl/belki-bagaznika-dachowego-fiat-bravo-ii-od-2007-r-i5424744873.html tu jest ale wydaje mi sie ze troche drogi.Zapytaj dealera Fiat u siebie po ile maja i walcz o rabat..Mozesz znalezc w poblizu jakas firme specjalizujaca sie w bagaznikach dachowych i jechac pogadac..

Bagaznik (baze) musisz zakupic a potem uchwyty na rowery ktore zaczynaja sie od 50 zl wzwyz...Od siebie polecam Thule 532 http://allegro.pl/uchwyt-rowerowy-thule-freeride-532-promocja-i5431822839.html bo w tej cenie sa super ,stabilne,z zamkami zabezpieczajacymi uchwyt i rower..

Wydajesz raz i masz na lata wiec musisz sie zastanowic teraz czy na klape taniej czy zainwestowac w dachowy..Tu i tu przewieziesz rower ,przy dobrym bagazniku na tylna klape mniej spalisz i szybciej pojedziesz przy mocnym wietrze ja bynajmniej tak mialem..Zalezy tez czy planujesz zmieniac auto w bliskiej przyszlosci czy nie,jednak uchwyty beda pasowaly do kazdego bagaznika a bagaznik mozesz zawsze sprzedac osobno badz z samochodem..

Jeszcze jedno :) Minus dachowego jest taki ze szumi, i nie sluchaj tych co pisza ze jakiegos wogole nie slychac bo jezdizlem pojazdami z roznymi bagaznikami i tymi tanimi i bardzo drogimi i zawsze szumia ,jedne mniej jedne wiecej a duzo tez zalezy od samochodu i jego oplywu ,w jednym beda slabo slyszalne w innym mocno..Jak ktos ma tlumik sportowy albo silnik mu "wali" jak traktor to nie uslyszy az tak bardzo ..Zawsze mozna muze podkrecic a pozatym po czasie naprawde idzie sie przyzwyczaic ze sie na to nie zwraca uwagi wogole..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...