Skocz do zawartości

Rower miejski - budżet 3 tys

ralfs269

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

W czasach szkolnych przez wiele lat jeździłem różnymi rowerami a ostatnim, którym przez wiele lat fajnie mi się jeździło to była tak zwana "kolarzówka" która była przywieziona z Rosji. Wtedy też zaczęła panować moda na górale i strasznie chciałem taki mieć. Po kilku latach przerwy w jeździe rowerami kupiłem wymarzonego górala i się dość mocno zawiodłem, bo jazda nim głównie po mieście jest dość męcząca i nie sprawia przyjemności. Często wspominam swój stary rower. Ostatnio przejechałem się mały kawałek rowerem miejskim i zacząłem rozważać zakup takiego roweru.

Rowerem chcę jeździć głównie po ścieżkach rowerowych, chodnikach i ulicach. Zjechanie poza nie to jedynie dojazd do domu gdzie mam 500 m przejechać drogą szutrową. Więc mam nadzieję że rower miejski sprawdzi się w takich warunkach. Budżet na rower to powiedzmy 3 tys, chyba że warto to mogę dołożyć. Mam prawie 190 cm wzrostu więc rower raczej musi być duży. Lubię aby to co kupuję było ładne i wygląd dla mnie ma duże znaczenie i lubię produkty porządnych firm, pomimo że czasami się płaci za markę, ale przynajmniej nie ma problemu z serwisem.

Po przejrzeniu kilku wątków zastanawiam się nad rowerami następujących firm:

- Electra

- Sparta

- Batavus

- Gazelle

Głównie jest to jazda rekreacyjna. Rower będzie używany ze 2 dni w tygodniu. Podobają mi się cruisery, ale nie wiem czy był by to dobry wybór? Coraz bardziej mój wiek zbliża się do 40-stki i czy za kilka lat nadal bym chciał jeździć na cruiserze?

Bardzo bym prosił o podawanie konkretnych modeli i argumentów za nimi przemawiających?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...