Skocz do zawartości

[koło] alexrims dm24 + NOVATEC D042SB?

RickoRage

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam chciałbym się spytać czy to połączenie ma sens do lekkiego dh a w przyszłości gdy będzie większy przepływ gotówki zmienić ramę na jakąś do dh i wtedy tylko góry.

Otóż chciałbym się was poradzić gdyż za bardzo na kołach się nie znam, tylko trochę wiedzy liznąłem jak czytałem wasze posty. I miałbym jeszcze prośbę o wybranie jakiś dobrych szprych, gdyż to już w ogóle czarna magia dla mnie.

Pozdrawiam!

oto piasta http://allegro.pl/piasta-novatec-tylna-d042sb-32-pod-tarcze-tyl-w-wa-i5359523394.html

Napisano

lekkiego dh

Może sprecyzuj co Ty rozumiesz przez skrót DH.

Do jazdy XC piasta i obręcz wystarczą. Sam mam takie połączenie i przy mojej wadze 94 kg , ( w zeszłym roku ponad 100 kg ) kółka dają rade.

Natomiast w DH sądzę że wytrzymają parę zjazdów. 

Napisano

Opisz normalnie, słowami gdzie i jak masz zamiar jeździć. Bez tych nazw różnych dyscyplin. Ostatnio na pęczki różnych magików od "lekkiego dałnhilu z elementami ęduro i frirajdu oraz dertu z dojazdem po szosie i żeby jeszcze strit się dało" że aż się słabo robi. Niedługo wypad po bułki to będzie "kros-kantry" :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...