ZyGmUnT Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Pojawiły mi się ostatnio lekkie luzy na korbie Truvativa. Występują one jedynie na lewym ramieniu ( tym bez zębatek ). Luz polega na tym, że ramie rusza się lekko w kierunku od i do roweru. Czy ktoś może mi napisać w jaki sposób takowy luz zlikwidować ?? Jakich kluszy będe do tego potrzebował ?? W którą stronę mam kręcić ?? W przypadku jakich luzów i w którą stronę kręcić pierścieniem mocującym przy ramie a kiedy ampulem w środku osi patrząc z profilu ?? Mile widziane objaśnienia i obrazowe nabazgranie w paincie poniżej kilka fotek : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 widac golym okiem ze suport jest odkrecony. Musisz pojechac do serwisu zeby Ci do dokrecili specjalnym kluczem ktory jest do tego przeznaczony i po ptokach. Sam mam Firexa. Kupiles sam czy byl od razu w rowerze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Odrazu w rowerze - ogólnie nie narzekałbym gdyby nie te luzy - ale przynajmniej da się jeździć Korba nie jest miękka ale wolałbym żeby była już dokręcona raz a dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 no to zebys nie stracil do niej serca czym predzej mykaj z nia do serwisu. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 To co wygląda na przerwe przerwą chyba nie jest !! Po prostu ten pierścien się tak schodzi do środka .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 montowali to na moich oczach, ja nie mam takiej przerwy więc posłuchaj się i zasuwaj. Albo dokręć imbusem ramie. Moze to cos pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master87 Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Ta przerwa wygląda mi na podkładkę między suportem a ramą. A jeżeli luz jest na jednym ramieniu to chyba znaczy, że korba jest poluzowana a nie suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 ale tam zadnych podkladek nie ma. Jedz z tym do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 4 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 No więc tak - byłem w serwisie ! Typ powiedział, ze ten pierścien się tak schodzi i tak jest dobrze. Jedyne co zrobił to zdjął mi tą zatyczkę na ampula - wyczyścił, przesmarował i zakręcił jak najmocniej się dało. Do tej operacji potrzebny jest ampul 8' najlepiej o długim ramieniu a śruba zakręca się i odkręca w normalnym kierunku !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 To Ty tego sam nie zrobiłeś, nawet nie sprobowales?? :glare: Nie wiem, ja widzialem parę rowerów z takim suportem i w zadnym tak nie odstawał. W moim też nic nie odstaje a mam ten sam model co Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZyGmUnT Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Nie mam KLUCZY !! Mają dojść dopiero na dniach ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.