BulletTime Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Up to reba pewnie dual wiec zyc musi Wracajac do tematu lancuchow. Musze sie pochwalic Niestety smiem twierdzic ze za jakosc trzeba placic- i jest ona dobrem coraz bardziej deficytowym . Jakosciowo campagnolo c10 record pobil swoj rekord : zrobilem na nim..(werble!)7286 km ! w najciezszych warunkach a wiec bloto piach woda i zmiana biegow pod obciazeniem ( rzadko) . Dzis przeskakiwal na 3 najwiekszych koronkach 34 32 28 t. A wiec deore xt i campa c 10 ida do krainy wiecznych obrotow. Mysle ze w lekkich warunkach 15000 km bym na nim zrobil. Teraz pytanie czy obecne wypusty campy sa dobre nadal?warto dawac cinżki piniadz? Czy wzorem shimano leci na leb i szyje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 O dziwo wewnątrz było ultra czysto ... Oleju wyciekło ... całe 0 kropel, wiec było widać ze powyżej dolnego ślizgu ścianki oleju nie znały uszczelki kurzowe popękały ze zgryzoty ( po 2 latach ... ) ale gąbki czyste, został napojony i nakarmiony świeżym masłem. A czy orek jest szczelny ... to sie okaże jutro, czy trzyma ciśnienie. Co gorsza w drugim ktoś tak dopier .... dzielił oś thru axle że jej raczej nie odkręcę i nie zdejmę koła ... no ludzie takie ośki sie lekko zakręca, tylko zeby się zacisk nie odczepił sam a nie dowala metrową rurą ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Nie wiem czy pasuje, ale raczej kwiatek serwisowy to to jest przerzutka zamiast napinać luzuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Na dziesiątkę to podobno teraz hitem jest x10e czyli ten do elektryków. 140pln o ile mnie pamięć nie myli. A wiór obłędny. bardzo mi się podoba! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Powitoł Heble były lepsze, łańcuchy wytrzymalsze, kobiety dawniej były chętniejsze, a to że 18stki coraz młodsze to już nie piszę HG93 XT po kilkunastu km pierwszej jazdy (fabryczne smarowanie ino przetarte z wierzchu do sucha): Niby pińdziesiąt złoty dałem ale spodziewałem się lepszej jakości 9rz XTeka niż używanego wcześniej (i dłużej) 10rz deore. Z braku laku skułem fabrycznym pinem w tym miejscu i czekam aż łańcuch pierdyknie Przepraszam za offtopa, ale musiałem się wyżalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Jak już fabrycznie kuty łańcuch się rozpada to robi się nieciekawy ten rynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A nie trafiłeś czasem sztuki z wadą fabryczną? Też niedawno kupiłem ten łańcuch i jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Albo jazda na przekosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 A nie trafiłeś czasem sztuki z wadą fabryczną? Zaczyna mnie zastanawiać czy "wada fabryczna" nie jest jakimiś trendem w produkcji. KMC x10 po 180 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pidzej Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Chyba Shimano po prostu tak się przykłada do produkcji łańcuchów jak hamulców. Przypomniał mi się pewien wpis co kiedyś czytałem: http://gustav.bikestats.pl/1432418,OneLeft.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Powitoł Wada fabryczna to nadal wada łańcucha, tak czy nie? Przy inspekcji podczas zakładania nic niezwykłego nie widziałem: na każdym ogniwie tak samo się giął, nie trzeszczał, nie skrzypiał, sworznie nie wyglądały podejrzanie. Na przekosach większych niż pół kasety nie jeżdżę. Funfle polecają campy, ale jak mogłem za jedną campę kupić dwie deorki, które szejkowane na zmiany spisywały się dobrze=>bardzo dobrze to wolałem kupić shimano Spadam, bo temat już mocno naciągnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Campa to campa 2x c9 za 140 na cr i mozna 15000 km w blocie zrobic. Ale juz tez koniec OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 - Panie a koła dobre? - Dobre, dobre, siadać i jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 19 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Rigida z safety Line? Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Nie z serwisu a z wyprzedaży z sieciówki katalogowej Argos Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Widzieliście kiedyś przegnitą rebe na wylot ? Nie? No to patrzcie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Heh, kiedyś wrzucilem zdjęcia podobnie przegnitej Tory Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 21 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 How is it even possible? Przecież to amelinium/ magnesium więc to nie jest możliwe bez pomocy z zewnątrz (kwas zamiast oleju? ) Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Mało widziałeś Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Solanka potrafi zdzialac cuda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Powitoł Widzieliście kiedyś przegnitą rebe na wylot ? Nie? No to patrzcie ... A masz zdjęcia środka? Bo wygląda jakby obcy wydostał się na zewnątrz ... Idę obejrzeć moją torę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Cos tu jest nie tak ten metal wywiniety na zewnatrz...ja w pierwsza komora titanica po uderzeniu w gore lodowa.. swoja droga te scianki sa grube ,jesli by byla sol to taki okragly otwor by now byl tylko nieregularny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 To wideł kolegi z pracy, znanego z troski o sprzęt. :-D, jak bym mial chwilę to rozbiore. Ścianki wywiniete, bo sprawdzałem czy działa. Jak nacisnalem widelec, porzygał się na mnie nie fajnie z dziury. A i sam ją trochę śrubokręt rozgrzebalem stąd bardziej okrągła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 I mamy dowod na to ze wszystko jest z gownolitu i niedlugo to pier...nie zobaczycie. Francuzi sie burzyli na jakosc pralek to jest preludium do zmiany patrzenia na produkcje. Tak dalej nie moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 22 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2016 Heh, kiedyś wrzucilem zdjęcia podobnie przegnitej Tory Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka No popatrzcie, zdjęcie i ten cytat wskazują że kamieniowy uginacz ma niższą jakość produktów niż inne firmy, nie dość że golenie przeżarte na wylot to jeszcze 2 przykłady w 1 temacie Ps. Chętnie się dowiem jak to się stało O_o bo olej to na pewno tego nie wyżarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.