skjaatel Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2016 Pany, powrót do tematu. Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Panie, coś mnie napęd tak dziwnie pracuje, jak by głośno, no nie wiem o co chodzi. Ale ja sam robiłem więc jest dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Szlifował kółko czy jak? Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Nie sądzę by nawet wiedział z czym jeździł śruba poddała sie obróbce skrawaniem, samoczynnie, bo lubi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 Nie sądzę by nawet wiedział z czym jeździł śruba poddała sie obróbce skrawaniem, samoczynnie, bo lubi No to ja też bym nie wiedział Dziwna mi się wydała ale myślałem że tak ma być[emoji14]przyznaję dla siebie nagrodę Janusza Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 10 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2016 A co Wy się dziwicie,ludzie jeżdżą i mają gdzieś dbanie o rower(bo czyż to jest pojazd,wymagajacy uwagi).Posty z pozycji takich którzy mają trochę pojęcia o temacie,takie same mogą pisac mechanicy samochodowi oraz całkiem spora grupa innych zawodów.Każdy jest fachowcem w swojej dziedzinie.To co dla nas jest tutaj śmieszne, dla kogoś może być sporym problemem.I tak dalej,i tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 11 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 @@Puklus, co się stanęło temu śrubu?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2016 Postanowiła przejść na dietę, odgwintowującą, jak widać Tak sie stanie jeżeli śrubka nie będzie dokręcona, jak powinna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Sytuacja: Przychodzi klientka z bardzo rzadkim modelem canondale, model Caad2, stary na oko 15 lat, wyglądający jak nowy, osprzęt klasy XT etc. No nie działa blokada, mówi. No faktycznie nie działa. A wiedzieć powinniście że to nie zwykły widelec tylko jak na canonadala przystało jest to headshock. No To wykręcam tłumik, nic nowego robiłem to wiele razy, ruszam tłoczyskiem, coś tam jest, coś oleju zostało. Myślę, 15 lat, mógł wyciec, trzeba zalać i po sprawie. Ostatecznie zamówić oringi, bo normalnie nie są tak łatwo dostępne ... Ale to co zastałem w środku było, no co najmniej interesujące i aż rodzi się myśl ... co autor miał na myśli. Bo fabryczne to nie jest na bank. Tutaj druga strona korka, bo w tym tłumiku sa 2 korki wkręcane. Jak widać poco lać drogocenny olej, jak można nasmalcować i też jest zaje***fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Miałem taki epizod, że naprawiałem znajomym i ich znajomym rowery. Raz taki pan ze wsi przyprowadził rower, miejscowy szaman wcześniej mu to naprawiał. Do suportu starego na klin, dał ze 100g.. smalcu. Także jeśli w tym tłumiku by był smalec, to bym nie był zaskoczony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 14 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2016 Pewnie ktoś nie wiedział, że to jest na olej, nie wiedział jak ma działać, i nie miał pojęcia że w rowerach jest taka "nowoczesna" technika jak tłumiki. A że trzeba wszystko smarować, żeby działało lepiej, to posmarował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Działa? działa, po co komu blokada, więc jak na robotę osoby która się wogóle nie zna to raczej tak czy siak nieźle Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moorzyn Napisano 15 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Bez zdjęć, ale rynce opadajo, przedłużenie kierownicy..... gripami... z jakichś 600mm zrobione 700.. Wysłano prosto z piekła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Panie, a czemu nie pan te tercze żech zmienioł, przeca dobra tarcza panie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Ma sporo szczęścia. Przeraża czasem ludzka niewiedza z punktu widzenia osoby, która w tym siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2016 Ja bym zostawił. Może jednego debila by na świecie ubyło, bo to nie jest niewiedza, to czysta głupota. Jeżeli ktoś twierdzi inaczej to nie powinien się zbliżać do jakichkolwiek pojazdów mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Nigdy w życiu nie widziałem tak wycieniowanych tarcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Nigdy w życiu nie widziałem tak wycieniowanych tarcz Tsa. Kolejny pseudofachowiec. Nie znacie się, ale do wypowiadania się to pierwsi, nabijacie sobie posty.To są drogie, superlekkie, ultrawycieniowane tarcze hamulcowe, dla pr0 zawodników! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 21 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Kolejny dysk rotująco zwalniający Tym razem musiałem użyć nieco ... większej siły perswazji Także zjedzony ale do żyletki to mu brakowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 21 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ten nie wydaje się być aż tak cienki jak tamten , ale mimo wszystko muszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 "chciałem reklamować, bo skacze, prawie nie jeżdżone" Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 a i widać ze regularnie serwisowana czesc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Uprzedzając - nie moje 1. Bądź serwisantem2. Odkręć zacisk v-brake razem z piwotem3. Powiedz klientowi, że takich nietypowych zacisków, to my nie mamy"Oddałem rower do serwisu i mieli zrobić między innymi pękniętą sprężynkę w zacisku v-brake, widocznie nie dało się jej zrobić i panowie chcieli zamontować cały zacisk nowy ale podobno mam dziwny sposób montażu i nie mogą znaleźć zacisku pod mój rower, możliwe to jest? " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Panie , dobre to jest. Ja ostatnio byłem świadkiem jak imadło pękło ... Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.