anko Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Cze, chciałby se ktoś bryknąć trasę dookoła Tatr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wluczykijpodkarpacie Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Może napisz coś więcej o tym gdzie planujesz jechać a dokładnie skąd wystartować, dookoła to bardzo szerokie stwierdzenie. Byłem ostatnio w Tatrach i się mi tam pod względem jazdy średnio podobało ze względu na ludzi, ,,niema tej wolności" co w Beskidach ze względu na zagęszczenie szlaków ale nie powiem że nie chciałbym zobaczyć jeszcze tych gór z bliska pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Trasa dookoła Tatr jest jedna więc pojęcie jest raczej zawężone do max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A no dokładnie :-) Start i lądowanie w Zakopcu. Tutaj jest przydkład trasy z neta. https://www.endomondo.com/users/2607776/workouts/237306915 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wluczykijpodkarpacie Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A to nie wiedziałem hehe ta trasa jest po ścieżkach górskich czy drogą bo nie widać na mapce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Jak to nie widać? Wystarczy powiększyć mapę i widać że to szosowe nudy Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 A to nie wiedziałem hehe ta trasa jest po ścieżkach górskich czy drogą bo nie widać na mapce Tak, granią Tatr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Wystarczy powiększyć mapę i widać że to szosowe nudy Już byłem zdecydowany a tu taka opinia i nie wiem co zrobić A tak na serio to napisz jaki sprzęt i jakie tempo bo dajmy na to nie każdy się wyrobi w trochę ponad 8 godz czy mniej. No i termin też by pasowało znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Emeryt w ile godzin? Tam jest w jednym momencie 50km podjazd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Nic mi nie wiadomo jakoby tam był 50km podjazd. Owszem jeśli jechać w odwrotnym kierunku do wskazówek zegara to jest dość długi podjazd z Podbańskich w rejon odbicia na Szczyrbskie Jezioro ale to jest w porywach z 20km a nie 50km. Żeby tyle wyszło to musiał by się zaczynać przynajmniej w Mikulaszu a tak nie jest. Zresztą on ma średnio z 3% więc co to za podjazd?? A ile godzin?? Mi na "uszosowionym" góralu zajmuje z 11-12 ale tu się zatrzymam, tu popatrzę na widoki, ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bzyko Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Panowie, nie ma takiej tragedii. Jadąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara największy podjazd (najbardziej odczuwalny) zaczyna się za Liptowskimi Matiašowcami przy tym kościele co na zdjęciu - w stronę Zuberca i to raptem kilanaście kilometrów zaledwie. Innych podjazdów specjalnie nie odczułem. Ze mną jechala kobieta, której na codzień zapaloną rowerzystką nazwać nie mogę - i dała radę. Co prawda trasę rozłożyliśmy na dwa dni, ale mimo wszystko - więc nie mazać się tylko ruszać tyłki i w drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Nic mi nie wiadomo jakoby tam był 50km podjazd. Owszem jeśli jechać w odwrotnym kierunku do wskazówek zegara to jest dość długi podjazd z Podbańskich w rejon odbicia na Szczyrbskie Jezioro ale to jest w porywach z 20km a nie 50km. Żeby tyle wyszło to musiał by się zaczynać przynajmniej w Mikulaszu a tak nie jest. Zresztą on ma średnio z 3% więc co to za podjazd?? A ile godzin?? Mi na "uszosowionym" góralu zajmuje z 11-12 ale tu się zatrzymam, tu popatrzę na widoki, ... No to ja też mam coś ala uszosowionego crossa A chciałbyś się bryknąć na takie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 @anko mam tą pętlę po raz kolejny w planach na ten sezon więc czemu nie. Na pewno nie w tym miesiącu bo mam zaklepane wypady terenowe. Potem tak ale wchodzi w grę raczej tylko sobota lub niedziela. Zawsze startuję z parkingu na Zdziaże i tu się nic nie zmieni więc jak coś to ktoś do kogoś dojedzie. Nie ukrywam, że bardziej atrakcyjny jest wariant zgodny ze wskazówkami zegara. W razie czego napisz mi na PW to ustali się termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garet21 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Cześć, Ja też przymierzam się do tej pętli. Właśnie szukałem informacji i opinii na ten temat i trafiłem tutaj Jeśli pogoda dopisze to w sobotę 27.06. W moim przypadku ruszam z Nowego Targu przez Jurgów czyli też opcja spotkania po drodze np. w Podspadach. Kwestia jeszcze dogadania się co do tempa, ja ostrożnie szacuję moje możliwości na przejazd trasy w 12-13 godzin. W razie czego piszcie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Trasa dookoła Tatr jest jedna więc pojęcie jest raczej zawężone do max. Czy aby na pewno? Dookoła Tatr można przejechać nudną trasą asfaltową albo zdecydowanie ciekawszymi trasami gruntowymi włączając w to Tatry Niskie, Wielką Fatrę czy chociażby Gubałówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Trasa "dookoła Tatr" jest mniej więcej (minimalne odchyły) jedna i ta sama. Ma określoną długość i przewyższenia koniec kropka. Wszystko inne to własna inicjatywa o dokładnie "czepialstwo". Można lecieć na Poprad a potem przez Telgart, przeł Priehyba, zbiorniki Czarnego Wagu dostać się do Mikułasza. Można nawet jechać przez Certovice tylko w dalszym ciągu będzie to własna inicjatywa. I bynajmniej nie jednodniowa. Pomimo, że od niedawna pojawiła się możliwość jechania przez Łapszankę i dalej przez Osturnię wspiąć się pod Zdziarską przeł to w dalszym ciągu rzeczona trasa wiedzie przez Łysą Polanę. I znowu kolejna osoba wyskakuje z tezą o "nudnej szosie". Może warto kupić sobie szosę lub "zapiąć" sztywny stalowy wideł do górala jak u mnie i powspinać się na podjazdach a potem marudzić co jest nudne a co nie, co fajne a co ujowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A mi się bardzo podoba nudna jazda po szosie Ogólnie to mi pomysł przyszedł też taki, żeby zabrać sakwy i jechać z Krakowa do Zakopca, później pętla, później z powrotem do Kraka. Czyli 3 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qusiu Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Kiedy ustalicie termin i inne szczegóły może dołączę bo też bym chciał w tym roku zaliczyć tę pętlę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 21 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Ponad 200km w jeden dzień, grubo . Gdyby ktoś się wybierał i chciał podzielić wycieczkę na 2 dni, to jestem chętny potowarzyszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Jak ktoś trochę jeździ to 200km to nic. Tym bardziej, że czas przejazdu okolice 12-15h bez jakiejś spinki. A najgorsze co może się przytrafić to ból dupska jedynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho23 Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 W którą stronę proponujecie jechać? Zgodnie czy przeciwnie do ruchu wskazówek zegara? Jakie za i przeciw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 W zeszłym roku objeżdżałem od prawej strony (od lewej będzie trudniej bo jest jeden bardzo ługi podjazd), jechało się bardzo dobrze, a tutaj ślad dane z Endo, jazda na spokojnie. https://www.endomondo.com/workouts/user/7105415 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anko Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 W zeszłym roku objeżdżałem od prawej strony (od lewej będzie trudniej bo jest jeden bardzo ługi podjazd), jechało się bardzo dobrze, a tutaj ślad dane z Endo, jazda na spokojnie. No właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho23 Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Dzięki za odp. Ale dobrze, że dałeś linka do Endomondo, bo w życiu bym nie pomyślał, że stwierdzenie że "objeżdżałeś od prawej" to zgodnie ze wskazówkami zegara:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 W sumie nie pomyślałem o tym, że moze być różnica, ale pisząc to kierowałem się mapką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.