tomeeek07 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Witajcie, krótkie pytanie, czy smarujecie czymś ramiona przed dłuższą jazdą? Teraz w trakcie upałów łatwo o jakieś dolegliwości związane z nadmiernym działaniem słońca na skórę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Kremem z filtrem. Odkrywcze, prawda? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeeek07 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No tak. To takie oczywiste. Myślałem, że są jakieś specjalne maści dla kolarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Niczym - jeżdzić po zachodzie słońca . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Albo w nocy....czarny rower....peleryna..... Batmobil.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 No tak. To takie oczywiste. Myślałem, że są jakieś specjalne maści dla kolarzy. Być może podpowiedziałeś właśnie komuś pomysł na kolejny okołokolarski biznes Są pewnie tacy co by to łyknęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Albo w nocy....czarny rower....peleryna..... Batmobil.... Raczej Don Pedro - szpieg z Krainy Deszczowców. Karramba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 To zbyt mroczne. Don Pedro bałem się całe dzieciństwo...Jak kosmitów z Pana kleksa w kosmosie, buki w muminkach i nie wiem czemu misia uszatka.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeeek07 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Dobra, temat można wrzucić do kosza, bo niepotrzebny spam się robi. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Teraz bez żartów ( chociaż zdarza mi się jeżdzić po zmroku,co też zaraz uczynię,bo nie przepadam za upałami i ostrym słońcem - mimo jazdy głównie po lesie ) : Jeżeli nie boisz się długich rękawów latem,to też jest to jakieś wyjście. Kwestia właściwego doboru materiału odzieży,a jak jeżdzisz w rękawiczkach,to w połączeniu z długim rękawem problem z głowy i masz blade ręce tak jak ja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Witajcie, krótkie pytanie, czy smarujecie czymś ramiona przed dłuższą jazdą? Teraz w trakcie upałów łatwo o jakieś dolegliwości związane z nadmiernym działaniem słońca na skórę. Niczym. Najlepiej jest chronić skórę przed słońcem czyli jeżdzić w jasnej koszulce z długimi rękawami. Oczywiście nie może to być koszulka kolarska lecz zwykła koszula trekingowa. Pozornie wydaje się to być bez sensu ale właśnie jasny materiał zdecydowanie mniej się nagrzewa niż odkryta skóra. Ponadto mikroklimat występujący pod lużną koszulą sprawia, że jest nam chłodniej niż gdy jedziemy w obciślaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Na rowerze latwo sie spalic. Ja jezdze wylacznie w luznym odzieniu, czasami tez z dlugim rekawem. Jest to odziez termoaktywna lub z siatkowego materialu. Tym sposobem mam z glowy slonce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.