Wizz Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Cześć, Mam następujący problem: posiadam koła z tej aukcji> http://allegro.pl/show_item.php?item=5369633448 i kasetę shimano cs-6500 (11-23) oczywiście 9 sp. Koła kupiłem już jakiś czas temu i dopiero dziś znalazłem czas na montaż wszystkiego "do kupy". Okazało się, że kaseta założona na bębenek ma luz (spory), nie da się do zlikwidować przez dokręcenie nakrętki. Początkowo myślałem, że coś nie tak złożyłem, ale sprawdziłem na starych kołach i jest ok. Jak zrobić, żeby działo? Najlepiej nieskomplikowany sposób chałupniczy lub tani zakup. Czy sprzedać koła i kupić inne?
dawid Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 pewnie w cosmicach masz bebenek na 11s, musisz znalezc podkladke pod kasete, najlepiej ze starej kasety albo w sklepie rowerowym podpytac czy nie maja
Wizz Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Napisano 13 Czerwca 2015 Może głupie pytanie, ale... to ma być zwykła podkładka, która standardowo idzie między kasetę czy jakaś specjalna dystansowa?
dawid Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Wystarczy taka zwykła podkładka ktora jest między zębatkami w kasecie, jak masz jakąś starą kasetę to możesz z niej wyciągnąć taka podkłądka powinna mieć 1.8-2mm jak nie będziesz mógł znaleźć to mogę poszukać i podesłać listem taką podkładkę
Wizz Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Napisano 13 Czerwca 2015 Teraz wszystko jasne. W tygodniu zajdę do jakiegoś sklepu z serwisem i popytam, bo sam nie posiadam niestety żadnej starej kasety. W razie w odezwę się do Ciebie (oczywiście za wszystko zapłacę). Pozdrawiam. Wizz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.