fan91 Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Witam wszystkich. Jeżdżę od zawsze na dętkach i nie narzekałem na nie. Ale ostatnio złapałem gumę i zwróciłem uwagę, że opona ciężko wchodzi na obręcz i wpadłem na pomysł, że może je zaleję mlekiem po prostu? Jak uważacie, jest w ogóle sens kupować mleko i zalewać używane opony, czy czekać aż je zajadę i dopiero na nowych? Obręcze alexrims XD comp obute w onza canis.
dawid Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 to wszystko zależy od tego jak bardzo masz zużyte opony, jak maja naciecia sporej wielkości tu musiałbyś je od środka łatać, a część nacięć dopiero pewnie zauważysz po zalaniu mleczkiem i wtedy klejenie będzie upierdliwe. Chyba najwygodniej poczekać na nowe opony i wtedy zrobić je na bezdętke
dran2 Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Zalewane starych opon to dobry pomysł. Niższe ciśnienie pozwoli wykorzystać bieżnik tam gdzie jeszcze nie jest zajechany. Za cenę ductapea i mleczka dajesz oponie drugą młodość. (No powiedzmy wiek średni )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.