Eazy Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam Czy ktoś używa gripów Crank Brothers Cobalt? Takie, jak na tej aukcji: http://allegro.pl/chwyty-gripy-crank-brothers-cobalt-xc-am-i5407687395.html Alternatywnie takie Ritchey: http://allegro.pl/gripy-chwyty-ritchey-mtb-wcs-ergo-truegrip-locking-i5434951399.html Jestem ciekaw opinii odnośnie ergonomii i komfortu użytkowania. Jeżeli ktoś posiada / posiadał to będę wdzięczny za podzielenie się wrażeniami z użytkowania. Ewentualnie, jakie dobre gripy piankowe moglibyście polecić w podobnym przedziale cenowym? Dzięki Eazy P.S. Nie wiem jak, ale zdublował mi się post - proszę o usunięcie jednego Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Mam WCS i są wypasione. Bardzo dobrze wyprofilowane, można bez rękawiczek jeździć, nie obracają się, póki co żadnych uszkodzeń na nich nie widać a przejechały około 2 tyś km. Jedyny minus to że się brudzą ale ja mam pomarańczowe przy czarnych pewnie nie będzie widać. No i chłoną wodę ale to wszystkie pianki tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 A jak z komfortem na dłuższych trasach? To wybrzuszenie dobrze się układa do dłoni? Dzięki Eazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Tak, ja nie odczułem żadnego dyskomfortu. Wcześniej miałem jakieś gumowe gripy i przy dłuższej jeździe mi drętwiał kciuk. Po zmianie na wcs nie mam już tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Dziękuję Ci bardzo za opinię Gdyby jeszcze ktoś wypowiedział się na temat gripów Crank Brothers to będę zobowiązany. Pozdrawiam Eazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Dziękuję Ci bardzo za opinię Gdyby jeszcze ktoś wypowiedział się na temat gripów Crank Brothers to będę zobowiązany. Pozdrawiam Eazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nosferatuwampir Napisano 19 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Witam. Od roku używam gripów Crank B Cobalt. Lekkie, wytrzymała gąbka, komfort 10. Obejmy skręcane na torx 10. Trochę były za długie, ale skróciłem o 1,5 cm i są lux. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.