herosa Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witajcie Kupuję nowe koła już niedługo z mocowaniem tarcz na 6 śrub. I moje pytanie jakie tarcze kupić (180/160) do aktualnych hamulców M375 z żywicą, później, za 2-3 miechy zamienię na SLX być może metaliki lub półmetaliki. Pierwsze pytanie - od jakiej ceny zaczynają się dobre tarcze (komplet zamierzam kupić do 120zł)? Drugie pytanie - czy ma znaczenie, jakiej firmy tarcze kupię? Zależy mi oczywiście na tym, co każdy - siła hamowania i waga, dodatkowo musi współpracować z metalikami i żywicą Początkowo zobaczyłem tarcze z grupy SLX http://allegro.pl/shimano-tarcza-slx-sm-rt66-180mm-6sr-cyklomania-i5413010420.html Ale strasznie podobają mi się tarcze na niebieskim pająku http://allegro.pl/tarcza-hamulcowa-cloud-extralite-blue-180mm-117g-i5239560114.html Pozdro *temat w shimano bo hamulce shimano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Każde współpracują, nawet jak Szimano podaje że te tańsze niby nie Ten Cloud nie ma osobnego pająka z tego co widzę, to tylko malowanie. Z Shimano slx są ok, później to już wyraźny skok cenowy i raczej nie zmieścisz się w budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Mam Avidy HS1 do sprzedania w bardzo dobrym stanie, jak cos to PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herosa Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Temat zamknięty, tarcze już kupiłem - od Formuly C1 za 150zł, więc trochę nagiąłem budżet, ale oby się opłaciło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi