Kam1997 Napisano 12 Czerwca 2015 Napisano 12 Czerwca 2015 Witam, dziś w Decathlonie zauważyłem dość ciekawy rower B'TWIN Rockirider 500S w niedużej cenie, chciałbym się dowiedzieć jakie są wasze opinie o tym rowerze jak i o samej firmie. Zastanawiam się również nad Kross Level A4, więc jakbyście podpowiedzieli który się bardziej opłaca to byłbym mega wdzięczny
Budzik1502 Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Rockrider 500s ma amortyzowaną ramę , a level A4 sztywną. Może określ najpierw co dokładnie chcesz kupić i ile masz na to kasy i wtedy załóż temat w odpowiednim dziale. Ale zanim założysz to poczytaj trochę forum bo w podobnym przedziale cenowych w jaki oscylujesz czyli około 2 tyś ( przynajmniej tak sądzę ) jest mnóstwo założonych tematów.
Classified Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Ja bym nie kupił za takie pieniądze fulla, a już na pewno nie jednozawiasa ze słabym damperem na słabym osprzęcie. Kolega rzucił hasło Kross Level A4. W tym kierunku bym szukał - hardtail. Za te pieniążki możesz dobrać sobie całkiem zgrabny rower bez zbednych dodatków. Sorry, ale full kosztuje. Zwłaszcza nowy full.
phoe Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 To jest typowy tz marketowy bujak. Mechaniczne tarcze to wg mnie najgorsze możliwe hamulce, v-breke już są lepsze.
Gość Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Chcesz kupić rower i nic w nim nie ruszać- kup levela. Chcesz kupić i zmodyfikować z czasem większość rzeczy pod siebie- kup Rockridera, będziesz miał dobrą bazę. Ja kupiłem 2 lata temu Hexagona x6, teraz z Hexagona została tylko rama i koła, zrobiłem całkiem porządny sprzęt nie rujnując odrazu portfela.
Classified Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 Ta rama w RR to dobra baza do czego? To już lepiej kupic dobra klasową ramkę używaną np z horstem albo jakimś autorskim rozwiązaniem (choćby idrive) i na niej budować.
Kam1997 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Napisano 13 Czerwca 2015 Dobra, dzięki wam teraz nie mam wątpliwości że lepiej brać Kross tylko jeszcze muszę wybrać między A3/A4
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 To jest typowy tz marketowy bujak. Mechaniczne tarcze to wg mnie najgorsze możliwe hamulce, v-breke już są lepsze. W markeciaku tak. W markowym jest dokładnie odwrotnie. V brake.to słabe słabe hamulce zależne od stanu obreczy(wyjątek dualpivot i hydro valki magury ).w tanich rowerach są v brake bo te rowery służą do bycia bulkowozem.we wszystkich mtb z prawdziwego zdarzenia a zwłaszcza w fullach są tarczowe i hydro.fizyka mówi jasno:dlaczego zmiana tarczy z 180 na 210 spowoduje destrukcyjne działanie na wideł?niewielką zmiana wymiarów. A obręcz to taka wielka tarcza-jak musi być słabszy zacisk aby zrownowazyc obciążenie?.nie mówię tu o niedzielnych turystyce na ścieżkach tylko o poważnym katowaniu-Autor chce kupić fulla?lub sztywnego na ambitniejsza jazdę. Pozdrawiam.
Rulez Napisano 13 Czerwca 2015 Napisano 13 Czerwca 2015 W Decathlonie mają też inne rowery : http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-520-id_8293188.html
Kam1997 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Napisano 13 Czerwca 2015 A gdzie i jak masz zamiar tym jeździć? Po mieście i po jakiś terenach, szlakach, trudniejszych trasach i na dłuższe wypady.
Classified Napisano 14 Czerwca 2015 Napisano 14 Czerwca 2015 To sobie odpusc tego uposledzonego pseudofulla. Poszukaj dobrego hardtaila chocby z serii level krossa. Albo uzywany drozszy model innego producenta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.