panSocjolog Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) @@Alsew, Piasty najprawdopodobniej nie musisz zmieniać, a jeżeli zadowala Cię napęd 1x, to wystarczy że wymienisz zębatkę w korbie. Hak masz chociażby tutaj. Edytowane 22 Listopada 2015 przez panSocjolog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Dostępne są również haki pod 135x12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Chciałbym zamontować w tym rowerze normalne przerzutki, powiedzmy 3x8 bo mam fajne manetki pod to (Sram Attack) do przemyślenia 1x8. Czyli potrzebuję piasty, haka, przerzutek ,korby i łańcucha oraz pancerz. Coś jeszcze??? Rozumiem że ewentualny montaż amortyzatora to nic nadzwyczajnego. Jaki skok amora wchodzi w grę? ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Odpuściłbym sobie montaż amora w tej ramie. Ze sztywnym widelcem p2 prowadzi sie bardzo neutralnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 22 Listopada 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Rama pod amor 80-100mm skoku, ale bywa, że zdarzają się 120mm.Jednak jestem tego samego zdania co skjaatel. Na sztywno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 O amora pytam bo mnie coraz bardziej ciągnie do lasu. Na początku na sztywno :-) 100 mm jakby co będzie optymalnie. Wracając do modyfikacji napędu to nie będzie trzeba wymienić jeszcze suportu żeby skorygować linię łańcucha? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panSocjolog Napisano 23 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Tu jest zintegrowana oś, więc jest ok, nic nie trzeba ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi