skjaatel Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Czas dorosnąć, aluminiowy Giant na sprzedaż (choć świetnie jeździ i fajnie wygląda), stalowy frameset Kony zamówiony. Wstępna rozpiska projektu: Rama Kona Unit 2015 17' Cro-mo Widelec Kona Cro-mo Kierownica Mostek Funn Styrge (czarny) Sztyca Siodło Giant Connect SL Pedały Time A.T.A.C. Alium Manetki XT M780 I-Spec Przerzutka przednia SLX M676 Przerzutka tylna M786 Hamulce SLX 675, tarcze XT 180/160mm Kaseta/wolnobieg HG62 11-36 Łańcuch HG73 Korba Deore M615 170mm 38x26 Suport Shimano Obręcze Piasty Novatec D041 // Hope Pro 2 Evo Szprychy Sapim Leader Opony Continental Mountain King RS 29x2.4 // Dętki Continental Linki/pancerze Shimano / Shimano Zacisk sztycy Top Cap Stery Gripy Jeszcze nie wiem, czy rower skończy jako 79er czy 29er, mam ciekawie zapowiadające się prototypy szerokich (ponad 25mm wew) i w miarę lekkich obręczy Dartmoora w wersji 29" i kusi mnie zbudowanie nowych kół na nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Po ile ta kona cro Mo wideł chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 2000, rama gratis;) Waga ramy z hakami i zaciskiem 2637g, wideł z całą sterówką, bez gwiazdki 1365g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 17 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 @skjaatelTo 650b na tyle?Dałbyś jakieś foto węzła suportowego. Sam jestem ciekaw jak to wygląda w tych nowych modelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Po pierwszych jazdach wyszło, że zostaje 79er, foto zaraz Xking RS 2,4 na rawce 27 wew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 17 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wielkiej różnicy w porównaniu z 2013 nie widzę.Wielkokiszkowego X-Kinga 2.4" też by pewnie łyknęła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 A możecie zaproponować jakiś wideł na 29 że stali do 700 zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 A może to nie ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 17 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 @skjaatelCzekam na skończony projekt i fajne fotki z terenu. wideł na 29 że stali do 700 zł? Masz tutaj i nie śmieć więcej wątku koledze. Od takich pytań masz inne tematy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 17 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Do skończenia projektu to jeszcze trochę. Spis tego co idzie na wymianę: sztyca: 27,2 x 400, offset 10-20mm, czarny mat, możliwie mało napisów kierownica: 31,8 x 740 czarny mat, ok 300g, sztywna (zastanawiam się nad backsweepem ok 10st, ale dostępny jedynie wąski rysiek:/) stery: wg sprzedawcy miały być zintegrowane, a są semi. Póki co accenty, docelowo fsa pig, albo hope Czerwone pierdołki wymienię na czarne, w tej barwie zostaną tylko obręcze i pierścienie na gripach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 17 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Starsza koleżanka już czeka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Starsza koleżanka już czeka... Z Torunia niedaleko, zapraszam;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Kierownica i sztyca zamówione. Padło na Ritchey Trail, tanio i pasuje wizualnie. Da czas na polowanie;) Następne do wymiany stery (FSA Pig), suport na coś z czarną anodą. Waga zatrzymała się na 13,1kg, lepiej niż myślałem:) Pierwsze fotki z terenu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysz Napisano 23 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 skjaatel, napisz cos wiecej o tym rockecie 29 prosze mam ciekawie zapowiadające się prototypy szerokich (ponad 25mm wew) i w miarę lekkich obręczy Dartmoora w wersji 29" i kusi mnie zbudowanie nowych kół na nich to serio jakis proto i 25+ wewnetrznej??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Coś więcej o Rockecie już pisałem, poszukaj na forum. Po rocznej eksploatacji stwierdzam, że warto. Co do prototypu, to po dokładnych pomiarach wyszło: szer. zew. 30mm szer. wew. 24mm wysokość 17mm 32 otw. oczkowana waga 602g i 606g cena, kolory itd nieznane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 23 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Nowe obręcze zamówione. Padło na http://allegro.pl/show_item.php?item=5605432776 od kolegi Daveo. Z tyłu zostaje Hope Pro 2 Evo. Z przodu jeszcze nie wiem. Poza tym czekam na ponowne pojawienie się manetki XT8000-B, bo te z crc wyparowały, a nasze shimano tylko I-Spec II zamówiło:/ Kaseta XT 11-42 Łańcuch KMC (prawdopodobnie) Przerzutka XT8000 Korby póki co zostają (zębatka NW od HCC 30t), później coś ładniejszego, może zee? No i przysiady ze sztangą całą zimę, żeby nie płakać na podjazdach Zapomniałbym o chwytach. Answery się wysłużyły, mam rozkminę pomiędzy Esi, Dart Roots, a Odi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 23 Października 2015 Udostępnij Napisano 23 Października 2015 Powitoł Jako fanboj marki i człowiek targany chcicą dużego koła powiem: szybciutko i wincy poproszę Starsza koleżanka już czeka... (...)fotek(...) Drugi mój ulubiony schemat malowania, zaaara po niebieskiej honzo Ładny czyścioch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hi_all Napisano 25 Października 2015 Udostępnij Napisano 25 Października 2015 E512 sam posiadam o szerokości wew. 25mm Na trakcję nie narzekam. Ale widzę, że cena mocno w górę poszła. Ja rok temu płaciłem 159 zł za sztukę.. Pewnie popyt na nie duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Koleżanka trochę tyje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Jaki to rozmiar opon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 28 Października 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2015 2.4, szerokość wew. obręczy 25mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Wygląda nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alsew Napisano 22 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Przymierzam się do zakupu aluminiowego HT ale tak naprawdę zawsze marzyłem o rowerze ze stali tylko zawsze myślałem że mnie na takiego nie stać aż tu natrafiłem na Kone Unit z 2015 obecnie za 3000 zł. Tak sobie pomyślałem ze przecież mógłbym w nim wymienić tylną piaste, korbe, dołożyć przerzutki i mam super stalowca za nie dużą kasę. Rozumiem że w tej ramie jest miejsce do zamontowania tylnej przerzutki? Jest to wykonalne? Co myślicie o takim pomyśle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skjaatel Napisano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Listopada 2015 Musisz wymienić prawy hak (trochę ponad 100zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi