Damian0630 Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Witam! Jako, że mój napęd się już "kończy" no i postanowiłem odkręcić pedały. No i się zaczęło...Przy lewym pedale ściągnąłem pedał a potem francuzem za ośkę złapałem i użyłem takiego narzędzia profesjonalnego czyli młotka i puściła... a w prawym zaślepka na imbus nr 6 jest okrągła...no i tu jest problem co tu zrobić... tu zdjęcie pacjenta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) A nie odkręcasz pedałów kluczem 15 ponieważ....? Dobra, skumałem. Odkręciłeś kluczem francuskim. Kręcisz w dobrą stronę? Odkręca się oba w stronę tyłu roweru. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez djzatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian0630 Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ponieważ ten, który miałem pękł a nie mam tak cienkiego żeby wszedł a francuzem lepiej złapać. A tą zaślepkę i tak muszę zdjąć w celu przesmarowania łożysk a francuzem wygodniej Tapatap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Dziwne metody, klucz 15 rozwiąże wszystkie problemy. Po co rozbierać, jak można odkręcić po ludzku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian0630 Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Taki był plan ale...imbusem 6mm nic tylko klucz sie wygina. Zwykłą 15 rurką nic jeden klucz pękł...dlatego kombinuje. A rozebranie to tylko 2 śruby jedna zaślepka, która się wyrobiła i zwykła śruba 9mm i tyle. Edit. Teraz priorytetem jest ta zaśkepka bo pedał nie ma szans ^^ i tak puści. A bez jej zdjęcia nie nasmaruje łożyska...jak nie urok to sr###ka Tapatap Edytowane 11 Czerwca 2015 przez Damian0630 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian0630 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Sory za post pod postem. Czy ktoś wie czy te nakrętki nazywają się jakoś fachowo?http://pokazywarka.pl/orrcdj/ Tym czasem idę walczyć z tą nakrętką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Zaślepki. Z angielskiego dust covers, czyli osłonki przeciwkurzowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian0630 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 No to pozostaje się udać do rowerowego. Powinni mieć te zaślepki i mam nadzieję, że będą mieli jakieś uszczelki bo moje się rozpadły . No nic trzeba się brać do roboty bo pogoda dopisuje a rower na stole operacyjnym ^^. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Weź ze sobą pedał na wzór, bo te zaślepki to nie jest typowa, ustandaryzowana część zamienna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian0630 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Temat można zamknąć puki co ten prawy pedał mnie pokonał ale chciałem tylko gwint przesmarować bo aktualny napęd chcę w tym sezonie wykorzystać . A jak przyjdzie do wymiany korby to się zacznę martwić . Ale szlifierka w razie czego jest młotek 10 kg też więc dam radę Dzięki za rady ! Pozdro Update. Pedał odkręcony została zaślepka ale to szczegół. Temat można definitywnie zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi