Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jako, że mój napęd się już "kończy" no i postanowiłem odkręcić pedały. No i się zaczęło...Przy lewym pedale ściągnąłem pedał a potem francuzem za ośkę złapałem i użyłem takiego narzędzia profesjonalnego czyli młotka i puściła... a w prawym zaślepka na imbus nr 6 jest okrągła...no i tu jest problem co tu zrobić...ddd74e092bffa11220ba39d7a1480e8b.jpg tu zdjęcie pacjenta...

Napisano (edytowane)

A nie odkręcasz pedałów kluczem 15 ponieważ....?

Dobra, skumałem. Odkręciłeś kluczem francuskim. Kręcisz w dobrą stronę? Odkręca się oba w stronę tyłu roweru.

Edytowane przez djzatorze
Napisano

Ponieważ ten, który miałem pękł a nie mam tak cienkiego żeby wszedł a francuzem lepiej złapać. A tą zaślepkę i tak muszę zdjąć w celu przesmarowania łożysk a francuzem wygodniej :)

Tapatap

Napisano (edytowane)

Taki był plan ale...imbusem 6mm nic tylko klucz sie wygina. Zwykłą 15 rurką nic jeden klucz pękł...dlatego kombinuje. A rozebranie to tylko 2 śruby jedna zaślepka, która się wyrobiła i zwykła śruba 9mm i tyle.

Edit. Teraz priorytetem jest ta zaśkepka bo pedał nie ma szans ^^ i tak puści. A bez jej zdjęcia nie nasmaruje łożyska...jak nie urok to sr###ka

Tapatap

Edytowane przez Damian0630
Napisano

No to pozostaje się udać do rowerowego. Powinni mieć te zaślepki i mam nadzieję, że będą mieli jakieś uszczelki bo moje się rozpadły  :sick:. No nic trzeba się brać do roboty bo pogoda dopisuje a rower na stole operacyjnym ^^. 

Napisano

Temat można zamknąć puki co ten prawy pedał :D mnie pokonał ale chciałem tylko gwint przesmarować bo aktualny napęd chcę w tym sezonie wykorzystać  :thumbsup: . A jak przyjdzie do wymiany korby to się zacznę martwić :sick: . Ale szlifierka w razie czego jest młotek 10 kg też więc dam radę :D Dzięki za rady ! Pozdro  :thumbsup:

Update. Pedał odkręcony została zaślepka ale to szczegół. Temat można definitywnie zamknąć.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...