Skocz do zawartości

[amortyzator] Amor przedni 29" do około 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Początkowo zastanawiałem się nad zakupem Reby, następnie coś z rodziny DT Swiss'a, a teraz chyba najbardziej skłaniam się ku kupna Manitou Tower Pro, m.in o przejrzeniu testów, wielu opinii, po prostocie i konserwacji.

Ważę ~83kg i mam Scotta Scale 970 z 2013r. z piastą 9mm, sterówka 1, 1/8, skok: 100mm. Rower służy głównie do wypadów w teren, ale ostatnio często też zdarza się asfalt. Zdarzyło mi się kilka razy wziąć udział w zawodach jak i mam zamiar robić to w przyszłości, ale nie żeby walczyć o miejsce na pudle, a w ramach sprawdzenia siebie.

Jeżeli byłaby okazja to kupiłbym amora nawet na piastę 15mm i wtedy kupił nowe koło, które i tak pewnie wymienię w przyszłości. Prześledziłem wiele aukcji, sklepów itp., ale dostać odpowiedni model Towera Pro i w dodatku czarnego nie jest łatwe. Co prawda, jeśli będzie spora różnica w cenie to i tak pewnie pójdę w biel, byleby dobrze służył.

Co sądzicie na temat wyboru Towera w tym obszarze cenowym? Ktoś może przypadkiem nadział się na promocję? W czeskim sklepie internetowym chyba tylko udało mi się znaleźć czarny model 9mm/1, 1/8 /100mm z 2012r. Bo różnicy poza kosmetyką między kolejnymi latami modelu amora nie ma, prawda?

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam,

Artur 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...