pixar Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Witam szukam sklepu rowerowego, bądź metalowego w Warszawie, bądź internetowego w którym dostanę dobrej jakości śruby do montażu zacisku do hamulca tarczowego. Są to chyba imbusy M6. Odwiedziłem już kilka sklepów rowerowych i panowie szeroko otwierali oczy odsyłając mnie do sklepu metalowego w którym odnajdowałem jakiś szajs, który rozpadał się w oczach. To nie mają być super lekkie i wytrzymałem śruby z tytanu za milion pieniędzy, ale coś co nie wygląda jak śruba marketowa za 10 groszy. Szukam śrub w kolorze czarnym. Jeśli ktoś coś na ten temat, to prośba o podzielenie się. Z góry dzięki
tobo Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Śruby oznaczone 8.8 na skali twardości będą odpowiednie. Z czarnymi w "metalowym" będzie problem - dostępne srebrne. Czarne śruby ma Shimano i Tektro. Niech nie robią wielkich oczu tylko zamówią np z Shimano. Kiepskie te sklepy, każdy sklep który wymieniał jakiekolwiek hamulce tarczowe powinien mieć takie śruby.
pixar Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Napisano 11 Czerwca 2015 Zastanawiałem się czy nie zastosować śrub aluminiowych, bo ich dostępność jest lepsza, tylko, czy powinno się stosować takie śruby do zacisku ? Z kolei śruby o wytrzymałości powyżej 8.8 wyglądają na "lepiej zrobione" ale też krucho z takimi w kolorze czarnym. Nie ukrywam, że zależy mi na tym, żeby te śruby wyglądały dobrze, a nie jak marketowy sh*t.
tobo Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 To pomaluj srebrne czarną farbą, po dokreceniu. Niech ktoś testowo popatrzy i powie czy były alowane czy nie. Śruby alu w tym miejscu to raczej nie jest dobry pomysł.
tobo Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Każdy sklep internetowy który ma w ofercie tarczówki powinien mieć zapasy/pozostałości po amulcach reklamacyjnych/wymienionych,/sprzedanych jako rozkompletowane. Napisz do centrumrowerowe, xtra bike, bikestcji, formickibike. Do tego allegro, olx.
modrzew Napisano 11 Czerwca 2015 Napisano 11 Czerwca 2015 Z której części Warszawy jesteś? I co to za sklepy rowerowe, piwnica u pana Ziutka? Jeśli był tam serwis to powinny być też śruby. Chyba, że obsługa taka kompetentna co jak nie znalazła na półce to się mechanika już nie spyta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.