Skocz do zawartości

Gdzie kupić ramę mtb cr mo ?

homzal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowicze. Czy jest jeszcze w ogóle możliwe kupić na terenie naszego pięknego kraju ramę górską wykonaną ze stali chromowo molibdenowej?  Przeszukałem chyba cały internet i nic. Najwyżej możliwość ściągania ram z UK. :(  Może jest jakaś manufaktura która by zrobiła coś takiego na zamówienie? Oczywiście szukam nowej ramy. Szukam ramy pod koła 26.

Napisano

Pomijając dość drogie ramy Surly (jest sklep w Warszawie, Wawalove czy jakoś tak) przychodzi mi do głowy tylko On-One i pewnie to miałeś na myśli pisząc o UK. Ja z ichniego sklepu kupowałem kilka rzeczy (opony i widelec do fatbike'a) i raczej nie ma z tym problemu. Widziałem też rower na sztywnej ramie Cr-Mo na żywo i wygląda dobrze. Zresztą często On-One ma wyprzedaż jakichś modeli sztywnych ram, również 26". Jeśli ktoś by to w Polsce robił na zamówienie (znani konstruktorzy ram szosowych np. Rychtarski czy Orłowski pewnie by się podjęli), to by pewnie taka rama kosztowała sporo więcej niż ściągana z UK.

Napisano

Zapomniałem dodać że potrzebuję ramy z piwotami :) prostota konstrukcji przede wszystkim. Oglądałem te on one i raczej nie mają a cena zbliżona do chińskich tytanów z aliexpress :) Ktoś kiedyś zaryzykował taki wynalazek?

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Zajrzyj na rowerowy.com i planetx

• Mod Team
Napisano

Oglądałem te on one i raczej nie mają a cena zbliżona do chińskich tytanów z aliexpress :) Ktoś kiedyś zaryzykował taki wynalazek?

LOL!

Jedne z najpopularniejszych budżetowych stalówek na świecie, a Ty się pytasz czy ktoś zaryzykował taki wynalazek?

Dobre. :D
Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Zapomniałem dodać że potrzebuję ramy z piwotami :) prostota konstrukcji przede wszystkim. Oglądałem te on one i raczej nie mają a cena zbliżona do chińskich tytanów z aliexpress :) Ktoś kiedyś zaryzykował taki wynalazek?

Te stalowe ramy są więcej warte niż ta np carbonowa chinszczyzna.

A po co ten historyczny przeżytek jak pivoty w mtb? Może jeszcze wolnobieg do tego. Możesz wziąć inne stalowki np ns surge ale to zależy co będziesz w mtb czynił.

Pzdr

Napisano

Forumowiczu adamos chodziło mi o wynalazek jakim są chińskie tytanowe ramy, a nie znana szerzej środowisku marka on one :)

Ps. HydraulicznyCyborg roweru używam bardzo uniwersalnie. Teren raczej płaski. Kazimierz, Kampinos i czasem jakiś dalszy wypad z Wawy. Plus dalekie rajdy jak planowany na przyszły rok Polska-Rzym. Dlatego rower składam jak najprostszy + jak najbardziej pancerny ;)Łatwiej na takiej trasie serwisować v-brakei niż droższe i bardziej skomplikowanej hydrauliczne tarcze. A pomysł na zmianę ramy po tym jak połamałem ramę kross level a6(pierwszy model) Aktualnie mam dość pewną amoebe hussar ale na stali czuł bym się pewniej przy takich eskapadach z sakwami :)

Gość HydraulicznyCyborg
Napisano

Forumowiczu adamos chodziło mi o wynalazek jakim są chińskie tytanowe ramy, a nie znana szerzej środowisku marka on one :)

Ps. HydraulicznyCyborg roweru używam bardzo uniwersalnie. Teren raczej płaski. Kazimierz, Kampinos i czasem jakiś dalszy wypad z Wawy. Plus dalekie rajdy jak planowany na przyszły rok Polska-Rzym. Dlatego rower składam jak najprostszy + jak najbardziej pancerny ;)Łatwiej na takiej trasie serwisować v-brakei niż droższe i bardziej skomplikowanej hydrauliczne tarcze. A pomysł na zmianę ramy po tym jak połamałem ramę kross level a6(pierwszy model) Aktualnie mam dość pewną amoebe hussar ale na stali czuł bym się pewniej przy takich eskapadach z sakwami :)

Bierz mechaniczne tarcze bb5 lub bb7 avida same zaciski a klamki mogą być avida lub klamkomanetkami. V brake są słabe. jak byś jechał do Wiecznego Miasta i scentrowal koło to v brake są bezużyteczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...