Skocz do zawartości

[obręcz]szczelina na łączeniu

Martinenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po zakupie nowej obręczy zauważyłem że jest szczelina na wylot na łączeniu - zaznaczyłem na czerwono w załączniku

zaznaczone na niebiesko jest ok

Obręcz to stars circle Swift arriv 26 cali

Wiem ze to najtańsza obręcz, ale takie wychodzą z produkcji?

Można na takiej jeździć czy jest uszkodzona

post-117769-0-01111600-1433960488_thumb.jpg

Napisano

U mnie w ramblerze też tak jest (obręcz euroline) krawędź jest wyczuwalna pod palcem i ogólnie pasek zużycia też nie jest idealnie równo na łączeniu ale raczej nie trzeba się tym przejmować.

Napisano

Wątpię. Podejrzewam, że obręcz podda się po jakimś czasie. Tylko pytanie. Czy to jest szczelina (brak połączenia) czy łączenie jest nierówne i tylko tak wygląda. Ze zdjęcia trudno to jednoznacznie ocenić.

Napisano

Podejrzewam, że obręcz podda się po jakimś czasie.

Kiedyś musi ale czy ona nie jest od środka też zespawana? 

Napisano
mklos1

UUU czyli może mnie czekać to samo ta? Choć mam gwarancję na te 2 lata ale pewnie stwierdzą "Pęknięcie powstało z powodu nie odpowiedniego użytkowania". Jeśli ma trzasnąć to wolał bym żeby nie było to daleko od domu  :icon_confused:

Napisano

Moja przynajmniej była połączona po całości, a tutaj łączenia brak, więc długiego życia jej nie wróżę (przy założeniu, że da się w tym miejscu odpowiednio naciągnąć szprychy/wycentrować).

Napisano

Moja przynajmniej była połączona po całości, a tutaj łączenia brak

U mnie nie jest to zbyt widoczne czy jest czy nie bo jest tam naklejka ... ale wygląda jak by było złączone co prawda nie są one też zapewne jakiejś super jakości ale może się nie rozpadnie tak szybko chociaż w  przypadku rozpadnięcia i tak kupiłbym nowe całe koło porządne no ale niech to jeszcze pojeździ bo nie stać mnie teraz na dodatkowe wydatki a już na pewno nie takie. Po za tym wymiana kół to daleka przyszłość bo najpierw przedni hamulec potem chwyty , amor i dopiero koła. 

Napisano

Witaj, mam takie obrecze 28 cali. Rok juz jezdze od kiedy tez zauwazylem szczeline. Dziala, nie powieksza sie. Ponoc w srodku ma druty ktore lacza ja i czasem tak bywa. Ja nie reklamowalem bo mi sie nie chcialo po sezonie uzywania i ograniczalem sie do obserwacji obreczy

Napisano

Narysowałem obrazek żeby lepiej to opisać

Cześć niebieska jest dobrze spasowana bez szczelin

element zielony szczelinka prawie niewidoczna

część czerwona przerwa około 0.30 mm

Są to obręcze stożkowe jak to niektórzy mówią wzmacniane

I teraz może być tak jak mówi  piotr237pl ze ten element (niebieski na rysunki)

jest od środka łączony i na tyle mocny ze utrzyma całą obręcz

post-117769-0-94164400-1433974684_thumb.jpg

Napisano

Mam wlasnie tak. Opisalem moje obserwacje zachowania kola po kilku miesiacach od zauwazenia szczeliny. Jezdze za miasto po lasach itp, niezbyt agresywnie, waze ok 75 kg i mi nic sie nie stalo. Oczywiscie nie twierdze, ze Twoje kolo wytrzyma wiec decyzja o ewentualnej reklamacji pozostaje w Twoich rekach.

Napisano

Obręcz jest łączona prętami jak pisze @piotr237pl. Takie szczeliny są mozliwe przy takiej technologii. zdarzało sie nawet takie cos w obręczach Mavic Crossride.

Chyba bezdętki nie zamierzasz zakładać [emoji14] Ja bym się nie przejmował i jeździł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...