Qaroll Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Czołem. Potrzebuję do swojego 29era zapakować szerszą rurkę. Obecnie mam ~680mm z delikatnym wzniosem i backsweepem chyba 8 stopni (ITM Alcor 80). Trochę wąsko jest, a ja mam szerokie barki więc myślę o 720mm z backsweepem w okolicach 11 stopni, raczej bez wzniosu. Cena ~150zł, jak nie znajdę niczego to dołożę. Waga nie jest dla mnie specjalnie istotna, jeśli będzie ~300g to będzie spoko. Czy jest jakaś alternatywa dla http://allegro.pl/ritchey-prosta-wcs-10d-700mm-10st-blatte-i5317112535.html? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Piszesz że masz 680mm, szukasz 720mm do 150zł, a linkujesz 700mm za ponad 200zł? IMHO poszukaj nawet 750/780mm i najwyżej dotniesz a będzie szansa poczuć różnicę większą niż 20mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Tak, szukam do 150zł a linkuję droższą, z pytaniem, czy jest dla niej (w domyśle tańsza) alternatywa. Gdybym sam ją znalazł, pewnie nie zakładałbym tematu. Potrzebuję konkretnych modeli. Myślisz, że 4cm w szerokości to nieodczuwalna różnica? Oczywiście nie mam nic przeciwko dłuższej kierze i przycięciu jej. Znalazłem jeszcze http://allegro.pl/kierownica-amoeba-scud-720mm-31-8-os-272g-trial-i5224040293.html. Czy backsweep 15 stopni do XC to nie będzie przegięcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Ten Riczej wg opisu ma tylko 700mm, stąd zdziwienie i sugestia żeby wziąć cos zdecydowanie szerszego niż dotychczasowe 680mm i ewentualnie dociąć IMHO w gięciu do tyłu może nie być przesady, bo w końcu bedziesz szerzej to chwytał, chyba że chcesz się też bardziej pochylić. Ale to takie moje gdybanie, niestety póki się samemu nie sprawdzi co jest dla nas wygodne... Edytowane 10 Czerwca 2015 przez modrzew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 http://eastoncycling.com/en-us/dirt/components/bars/ea70-xc-648/ 720 szerokości i 9 stopni gięcia do tyłu, bez wzniosu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Dzięki. Finalnie wybór padł na Easton Havoc 750mm z backsweepem 9 stopni i minimalnym wzniosem. Niezłe wiosło, skończyło się przejeżdżanie przez drzwi w mieszkaniu. Pojeżdżę tak przez jakiś czas i jak trzeba będzie to przytnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Z tych szerokich i z większym gięciem jest od jakiegoś czasu Answer 20/20, w karbonie, ale budżet nie ten.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Ja mam takie coś: Genesis Altbar 720 20 ... genialnie się tym steruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolg Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Pff.. z taką trąbką to każda kierownica będzie genialna.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Cholera, backsweep mojej wydaje się śmieszny przy tym ze zdjęć powyżej. No nic, póki co pozachwycam się szerokością, na finezyjne kształty przyjdzie jeszcze czas. Po dzisiejszym przejeździe do pracy mam wrażenie większej kontroli nad 29-erową bestią. Slalom w mieszkaniu też wychodzi jakby łatwiej (nie licząc przejazdu przez drzwi ) W weekend sprawdzę w warunkach leśnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 A jakiej długości masz mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Stosunkowo długi, jak na takie wiosło, bo 100mm. Przy czym nie odczuwam nadmiernego rozciągnięcia, szerokość została jednak nieco zniwelowana przez gięcie do tyłu. Jak trafi się jakiś używany 80mm na allegro w dobrej cenie to kupię na próbę. Niestety, obserwuję teraz mały dysonans kolorystyczny na kokpicie, bo mostek jest czarny, a kiera ciemno szara/grafitowa anoda. Nawet Easton nie ma w ofercie mostka w tym kolorze, dziwne. Edytowane 12 Czerwca 2015 przez Qaroll Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cr4zylucky Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Ma taki mostek, tez havoc tylko trochę kosztuje, ale może uda ci się dorwać model z zeszłego roku.. Różnica w cenie to ok 100 zł. A niczym się nie różni od tegorocznego. Edytowane 12 Czerwca 2015 przez cr4zylucky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qaroll Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Mostek Havoc jest w kolorze czarnym. Dodatkowo jest raczej za krótki na moje potrzeby, no i trochę za drogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Tu masz białego 80mm na licytacji: http://allegro.pl/bialy-easton-havoc-80-mm-31-8mm-mtb-enduro-am-fr-i5448659861.html Ja u tego sprzedawcy kupiłem na licytacji w zeszłym tygodniu taki mostek za 102,5PLN, w piątek zamontowany. Genesis Altbar 720 20 Gdzie takie cudo można kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambolbambol Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Mi Genesis Altbar 720 20 przeszmuglował do Polski lord kazafaza. On to dzięki swoim znajomościom wśród brytyjskiej arystokracji z loży rowerowo-masońsko-wegetariańskiej potrafi takie cuda odnaleźć, że szczęka opada i portfel sie sam otwiera. Zagadaj do niego albo do kolegi IvanMTB, który też za wielką wodą stacjonuje, może ci doradzą, skąd taką kierownicę można skombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 15 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 za wielką wodą stacjonuje Chyba za nie-wielką Chyba, że masz jakieś dane na temat mojego przeniesienia do Greencore USA Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frobek Napisano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Genesis Altbar 720 20 Ile Cie to cacko kosztowało, jeśli to nie tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi