Skocz do zawartości

[rower] Rower MTB uniwerslany dla pary budżet 4000 zł (na oba) lub męski 2,500 zł

MTBx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Potrzebuje pomocy w doborze dwóch rowerów MTB , męski i damski.  Lub męski do 2000-2500 zł. Żona ma leciwego ale zadbanego Krossa starszej generacji mocno ale jeździ dużo mniej i nie ma takiej konieczności aby od razu oba wymieniać . Mój wymaga natychmiastowej wymiany jest to leciwy sztywny MTB bez markowy chińczyk niby zrobiłem lekki serwis wymieniłem suport linki i pancerze ale nadal mimo częstej regulacji biegi przestają działać a nie chce w niego ładować za dużej ilości kasy ,  po kilku latach wróciłem do jazdy rowerem obecnie robię około 200 km tygodniowo po rożnych trasach ścieżki , szosa , trochę las i polne drogi. Jako że stan ścieżek rowerowych w okolicy jest opłakany nie równe dziurawe więc myślę o MTB uniwersalnym , przez pewien czas myślałem o rowerze szosowym nawet pożyczyłem na tydzień takowy jazda świetna ale  ilość miejsca poza ruchliwymi trasami ograniczona , ścieżek więcej ale wjechanie na takowe przypłaciłem kapciem na pierwszej jeździe.  

Raczej myślę o rowerze nowym. 

Napisano

Gdybyś kupił 2 jednej firmy i w jednym sklepie to pewnie coś by upuścili, i nikt nie był by pokrzywdzony gorszym rowerem :

Może i tak ale oba mocno przekroczą budżet mimo wszystko to blisko 1200 zł na starcie :( w wielkie obniżki jakoś nie wierzę nie aż tyle :) 

mój budżet na oba to 4000 zł na męski 2000-2500 zł .... niestety jest jaki jest ...

Co do pokrzywdzenia to  żona i tak nie odczuje różnicy ...u niej nie sprzęt a wygląd się liczy :D

Napisano

Noo, wygląd tego Rometa jest chyba nie najgorszy ... tematów o męskich do 2500 jest pełno, wystarczy zajrzeć do - "zakup roweru z przedziału cenowego" ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...