frobek Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Niedawno kupiłem rower z hamulcami RX (cały zestaw), ale te hamulce są piekielnie głośne, że aż wstyd hamować . Nie mam doświadczenia z tarczowymi więc pytanie jakie tarcze 180mm założyć, żeby nie było za drogo a dobrze? Cytuj
jasinski21444 Napisano 10 Czerwca 2015 Napisano 10 Czerwca 2015 Same tarcze mogą nie poprawić sytuacji . Wyjmij koło , wyjmij klocki z zacisków i przetrzyj je papierem ściernym 200-800 , odtłuść tarczę odtłuszczaczem do hamulców lub gorącą wodą z płynem do naczyń lub rozpuszczalnikiem . Zmontuj i wyreguluj . Powinno być cicho , jeśli nie to ten typ tak ma i musisz przywyknąć . Możesz także wymienić klocki na A2Z blue - są stosunkowo ciche i niedrogie . Jeśli uprzesz się przy wymianie tarcz to RT76 , RT86 , Baradine na pająku , Cloud na pająku , HS1 i inne Cytuj
frobek Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Napisano 10 Czerwca 2015 Zrobiłem jak poradziłeś, zadziałało. Wielkie dzięki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi