kateh Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Czolem wszystkim, Bardzo prosilbym o Wasze uwagi ktory rower wybrac. Ograniczenia sa 2: - dostepne sa tylko 3 modele: Cube LTD Pro rama 18 (kola 27,5; 1049 euro); Cube LTD Pro rama 19 (kola 29; 1049 euro) i Cube LTD SL rama 20 (kola 27,5; 1349 euro) - link ponizej http://www.cube.eu/en/bikes/mtb-hardtail/ltd/ - ktorys z nich na pewno kupie i prosze mi nie odradzac bo zdaje sobie sprawe ze mozna znalezc lepsze rowery za ta cene ale sa warunki dodatkowe (mam duze znizki itd) - pytanie pozostaje ktory Co do mnie - 183 cm wzrostu i ok 88 kgs wagi, jezdze w wiekszosci po asfalcie (w gorach, w sensie strome podjazdy, zjazdy itd) ale rowniez po bardziej wymagajacych trasach (a tych w gorach nie brakuje) Najbardziej zalezy mi na opiniach dotyczacych wielkosci ramy/kol - moze ktos ma podobny rower/wzrost itd... co do jakosci wiadomo ze LTD SL jest wsrod nich najlepszy... ale kazda uwaga cenna... W tym miejscu wielkie podziekowania dla sabZIRO- troche go pomeczylem ale udzielil mi mnostwo wskazowek... Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Rozważałem swego czasu zakup 29SL jako 29-erowej alternatywy dla obecnych rowerów, aby sobie po lekkim terenie i asfalcie pośmigać. Na te potrzeby wziąłem rower kolegi i przejechałem się - może z całe 10 kilometrów. Ciez ko to uznać za miarodajną opinię, dla mnie jak za te pieniądze jeździł dobrze, komponenty analogiczne do innych rowerów w tych widłach cenowych, a rama....nie jestem kosmitą ani wróżką więc od patrzenia na ramę wiele jej zalet i wad nie wyczułem. Jeździ jak typowy 29er. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kateh Napisano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Wszystko fajnie tylko pytanie ktora rame bys mi polecal (rozmiar) i ewentualnie ktore kolka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empty90 Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 LTD PRO 2014 rama 21 koło 29 i przy wzroście 184 jest w sam raz tak więc 18 i 19 możesz chyba od razu wykluczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Weź LTD SL, masz w sumie pełne XT i koła DT na łożyskach meszynowych, swego czasu też o nim myślałem, ale wziąłem fulla, zresztą rozmiaru dla mnie nie było i tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.