Dadoch Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam. Poszukuję okularów do jazdy po lasach , asfalcie itp. jakie będą najlepsze słyszałem dużo opinii dobrych o firmie Uvex mogą być pomarańczowe do 80-100 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bery Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Używam Uvex I-vo i polecam. Posiadają wymienne szybki w różnych kolorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ja wczoraj zamówiłem sobie ten model: http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-i-vo100-ochrona-uv-i4914978794.html Cena wydaje się być bardzo sensowna. Jak przyjdą i przetestuję to dam znać, czy było warto Obecnie używam takich UVEXów: http://allegro.pl/20988-okulary-przeciwsloneczne-uvex-lustrzanki-i5368602027.html Mają jednak zbyt ciemne szkła np. do jazdy po lesie. Świetnie za to sprawdzają się w górach na śniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrosporek Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Ja polece Accent Stingray zapłaciłem koło 110 w zeszłym roku. Na + szeroka szybka więc po bokach wszystko widać przez okulary, nie parują nawet jak ja jestem cały mokry najlepiej przymierz bo na mnie są idealne a dziewczyna już narzekała na nie jak włożyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Dostałem wczoraj te UVEX I-VO. Całkiem przyzwoite, jak na tą cenę. Płaszczyznę szkieł można regulować (zawias przy mocowaniu zauszników) i regulowana jest także długość samego zausznika. Szkła średnio ciemne. Okulary są 'mocno plastikowe' i nie powiem, żeby były super wygodne (czuć ten plastik na nosie ), ale na przejażdżki po lesie wystarczą w zupełności a i szkoda bardzo nie będzie jak jakąś gałęzią w dziób dostanę Generalnie jest 'performance per price' Szkła są dosyć spore, więc jak ktoś ma małą, szczupłą twarz to mogą wydać się za duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadoch Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Dzięki za opinie ja wczoraj kupiłem okulary z Bskina z 2 wymiennymi szkiełkami są ciemne , przezroczyste i żółte rozjaśniające generalnie spoko są tylko nie wiem jak wymienić szybkę bo dziwnie wchodzą a nie chce nic na siłę a na internecie właśnie pisało żeby użyć trochę siły ale nie kombinuje na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Mam IVO. Są spoko. Ale fajniejsze dla mnie były białe crivity z Lidla. Tanio modnie i wygodnie, tylko bydlaki i ludzie bez hamulców wykupili wszystkie białe - ledwo zdążyłem Serio, te lidlowskie okulary rowerowe, także opalizowane/lustrzane, to świetny wybór za tą kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1987cinek Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Mam te białe z Lidla i polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
massek Napisano 13 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2015 Witam, też mam problem z doborem okularów, szukam przeźroczystych szkieł. Kupiłem Uvex pheos ale wydaje mi się, że powiększają obraz i jak je zdejmuje to czuje się taki skołowany, mam mętny wzrok. Chciałem zamówić UVEX I-vo ale poczytałem trochę opinii i zwątpiłem. Wydaje się że mają trochę za grube szkła i obawiam się, że obraz też będzie nienaturalny (zresztą sam sprzedawca powiedział mi, że troche powiększają i obraz jest delikatnie nieostry). Czy ktoś może polecićjakiś model rozsądnej cenie (do 60-80zł) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.