Skocz do zawartości

[Okulary] Jakie?

Dadoch

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wczoraj zamówiłem sobie ten model: http://allegro.pl/okulary-przeciwsloneczne-uvex-i-vo100-ochrona-uv-i4914978794.html

Cena wydaje się być bardzo sensowna. Jak przyjdą i przetestuję to dam znać, czy było warto :) 

Obecnie używam takich UVEXów: http://allegro.pl/20988-okulary-przeciwsloneczne-uvex-lustrzanki-i5368602027.html Mają jednak zbyt ciemne szkła np. do jazdy po lesie. Świetnie za to sprawdzają się w górach na śniegu.

Ja polece Accent Stingray zapłaciłem koło 110 w zeszłym roku.

Na + szeroka szybka więc po bokach wszystko widać przez okulary, nie parują nawet jak ja jestem cały mokry najlepiej przymierz bo na mnie są idealne a dziewczyna już narzekała na nie jak włożyła.

Dostałem wczoraj te UVEX I-VO. Całkiem przyzwoite, jak na tą cenę. Płaszczyznę szkieł można regulować (zawias przy mocowaniu zauszników) i regulowana jest także długość samego zausznika. Szkła średnio ciemne. Okulary są 'mocno plastikowe' i nie powiem, żeby były super wygodne (czuć ten plastik na nosie :P ), ale na przejażdżki po lesie wystarczą w zupełności a i szkoda bardzo nie będzie jak jakąś gałęzią w dziób dostanę :) Generalnie jest 'performance per price' :) Szkła są dosyć spore, więc jak ktoś ma małą, szczupłą twarz to mogą wydać się za duże.

Dzięki za opinie :P ja wczoraj kupiłem okulary z Bskina z 2 wymiennymi szkiełkami są ciemne , przezroczyste i żółte rozjaśniające :) generalnie spoko są tylko nie wiem jak wymienić szybkę bo dziwnie wchodzą a nie chce nic na siłę :D a na internecie właśnie pisało żeby użyć trochę siły ale nie kombinuje na razie :D

Mam IVO. Są spoko.

Ale fajniejsze dla mnie były białe crivity z Lidla. Tanio modnie i wygodnie, tylko bydlaki i ludzie bez hamulców wykupili wszystkie białe - ledwo zdążyłem :P

Serio, te lidlowskie okulary rowerowe, także opalizowane/lustrzane, to świetny wybór za tą kasę.

Witam,

też mam problem z doborem okularów, szukam przeźroczystych szkieł. Kupiłem Uvex pheos ale wydaje mi się, że powiększają obraz i jak je zdejmuje to czuje się taki skołowany, mam mętny wzrok. Chciałem zamówić UVEX I-vo ale poczytałem trochę opinii i zwątpiłem. Wydaje się że mają trochę za grube szkła i obawiam się, że obraz też będzie nienaturalny (zresztą sam sprzedawca powiedział mi, że troche powiększają i obraz jest delikatnie nieostry). Czy ktoś może polecićjakiś model rozsądnej cenie (do 60-80zł) ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...