Unserious_Fool Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam serdecznie. Jako młodociany fan przed kilkoma tygodniami zakupiłem pierwszą szosówkę. W związku z tym chciałbym poprosić o nawet najprostszy rodzaj rozpiski treningowej która pomogłaby mi rozwijać swoje umiejętności kolarskie. Jestem również w pełni świadom tego, że sezon rowerowy jest w pełni i dlatego jestem niezwykle podbudowany aby zbudować zaczątki dobrej formy. Zaletą jest to, że jako tegoroczny maturzysta posiadam naprawdę spore zasoby czasu które z chęcią spożytkuję na dwa kółka. Aktualnie pozwalam sobie na krótkie wyprawy liczące ok. 30 km które oczywiście mógłbym przedłużyć. Z chęcią przyjąłbym również złote rady dotyczące treningów, żywienia etc. Problem stwarza fakt, że w stronach które zamieszkuję (okolice Rawy Mazowieckiej) nie ma żadnego klubu w którym mógłbym szukać pomocy. Co do moich warunków fizycznych: 19 lat, 176 cm, 66 kg. Pozdrawiam serdecznie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Czy masz jakiś cel? Skoro zaczynasz, to na początek baza, a potem, jak mówił Marks, nadbudowa. Zatem w tym roku jeździj jak najwięcej. Szybko, wolno - bez znaczenia. Byle dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unserious_Fool Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Trafne pytanie na które trudno mi znaleźć konkretną odpowiedź. Jedynym pewnym zadaniem zdaje mi się wzięcie udziału w jednym z cykli Kross Road Tour który będzie miał miejsce w Rawie Mazowieckiej 19 września. Dystans wynosi ok. 86 km i mogę powiedzieć, że to może być właśnie mój cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leniu Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Dystans wynosi ok. 86 km i mogę powiedzieć, że to może być właśnie mój cel. Wiec wsiadaj na rower i na początek sprawdź czy wogóle dasz rade przejechac 86km...póżniej dojdzie mało istotna sprawa ...czyli czas w jakim pokonałeś ten dystans. Wtedy zaczniesz go poprawiać pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.