Skocz do zawartości

[Trening] Prośba o pomoc w budowie formy

Unserious_Fool

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Jako młodociany fan przed kilkoma tygodniami zakupiłem pierwszą szosówkę. W związku z tym chciałbym poprosić o nawet najprostszy rodzaj rozpiski treningowej która pomogłaby mi rozwijać swoje umiejętności kolarskie. Jestem również w pełni świadom tego, że sezon rowerowy jest w pełni i dlatego jestem niezwykle podbudowany aby zbudować zaczątki dobrej formy. Zaletą jest to, że jako tegoroczny maturzysta posiadam naprawdę spore zasoby czasu które z chęcią spożytkuję na dwa kółka. Aktualnie pozwalam sobie na krótkie wyprawy liczące ok. 30 km które oczywiście mógłbym przedłużyć. Z chęcią przyjąłbym również złote rady dotyczące treningów, żywienia etc. Problem stwarza fakt, że w stronach które zamieszkuję (okolice Rawy Mazowieckiej) nie ma żadnego klubu w którym mógłbym szukać pomocy.  :icon_confused:

Co do moich warunków fizycznych: 19 lat, 176 cm, 66 kg.

Pozdrawiam serdecznie!  :thumbsup:

Trafne pytanie na które trudno mi znaleźć konkretną odpowiedź. Jedynym pewnym zadaniem zdaje mi się wzięcie udziału w jednym z cykli Kross Road Tour który będzie miał miejsce w Rawie Mazowieckiej 19 września. Dystans wynosi ok. 86 km i mogę powiedzieć, że to może być właśnie mój cel.

Dystans wynosi ok. 86 km i mogę powiedzieć, że to może być właśnie mój cel.

Wiec wsiadaj na rower i na początek sprawdź czy wogóle dasz rade przejechac 86km...póżniej dojdzie mało istotna sprawa ;) ...czyli  czas w jakim pokonałeś ten dystans. Wtedy zaczniesz go poprawiać :D

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...