mklos1 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Koleżanki i Koledzy! Kupiłem mojej drugiej połowie MTB, do jazdy po lesie i szutrach. Wybór padł na model Rockrider 520 z Decathlonu (mała rama dostępna od ręki). Konfiguracja dostępna na stronie sklepu: http://www.decathlon.pl/rower-gorski-rockrider-520-id_8293188.html#anchor_ComponentProductTechnicalInformation Plusy: + Cena + Amortyzator Suntour XCR (bardzo fajnie pracuje) + hamulce hydro + mocowanie pod bagażnik i pełny błotnik (tył) Minusy: - korba niby skręcana, ale kiepskie profilowanie zębów - bardzo ciężki jak na rozmiar S ramy (nie ważyłem) Jeżeli ktoś planuje jakąś wspaniałą rozbudowę w przyszłości, to rama nie jest dla niego. Tylny wideł jest stosunkowo wąski i opony szersze niż 2.2 raczej nie wejdą. Podobnie z tarczą hamulcową - 180mm na tył nie wejdzie. O dziwo, mimo że z przodu przerzutka Tourney, to nieźle daje sobie radę. Gdyby korba miała hyperdrive, to napęd pracowałby znacznie lepiej. Acera na tle zadziwiająco daje sobie radę. Łańcuch (spinka w zestawie, co się nie zdarza) i kaseta SRAM. Hamulce Tektro Auriga Comp. Skuteczne i o to chodzi. Rower wygodny i w bardzo dobrej cenie jak na osprzęt. Idealny do rekreacyjnej jazdy w lekkim i średnim terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Za 1700zł Acera? Kiepsko moim zdaniem. Alivio by spokojnie znalazł, mała różnica w pracy, ale zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ale amor XCR. Mam XCM w innym MTB. Różnica większa niż pomiędzy Acerą i Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.