Skocz do zawartości

[ oś piasty ]

IVIagic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam piaste Octan One single speed ( prawdopodobnie maszynowa) i uszkodził mi się gwint. Czy ośka z zwykłej taniej  kulkowej piasty będzie pasować? Jeżeli chodzi o długość to obie są identyczne nie jestem w stanie  rozkręcić piasty Octan'a ponieważ nie mam  odpowiednich kluczy a jedną oś mam po prostu ze starego roweru. Czy jeżeli zaniosę to do serwisu powinni dać radę to zrobić? I ile taka robocizna jeżeli przyniosę własne części może kosztować żeby nie dał się naciągnąć? Jeżeli będą potrzebne jakieś zdjęcia mogę podesłać.

Napisano

z tego co zmierzyłem to ma około 165mm , tylko czy one są identyczne  bo  nie miałem możliwości porównać starej ośki z tą  która w piaście siedzi a wątpliwość polega na tym że  jedna jest  kulkowa a druga chyba maszynowa

Napisano

No jeśli jedna jest pod zwykłe łożyska to ma gwint na całej długości i nie będzie pasować do Twojej piasty, bo nie ma na czym osadzić łożysk po prostu. Potrzebujesz specjalnej dedykowanej do tej piasty osi niestety...

Napisano

udało mi sie wyciągnąć ośke

średnica 10mm

długość 175m

może wie ktoś gdzie takiej szukać albo może ma na sprzedasz ?

ośka z piasty octane one single speed maszynowa (chyba orbital)

post-188003-0-08463900-1434539853_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...