Kurkoss Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Witam. Tak jak w temacie, czy ktoś malował już ramę plasti dipem i jakie są tego efekty ? Czy ma to sens ? Rama Giant - sztywna, materiał - Aluminium - ALUXX.
lucass3 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Z tego co wiem to jest za miękki materiał i nie nadaje się jako pow zew.
Kurkoss Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 To w takim wypadku jaka jest najlepsza metoda malowania ? Bo niekoniecznie mam ochotę zdzierać stary lakier, żeby nałożyć nowy, więc czy można to jakoś pominąć ?
Fenthin Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Najlepsza? Wypiaskować, by usunąć stary lakier i pomalować proszkowo.
Kurkoss Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 Źle napiałem, chodzi mi bardziej o najlepszą z 'domowych' metod
Fenthin Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Zależy, co chcesz osiągnąć. Jeśli ma to jakoś wyglądać, bez usunięcia lakieru lub chociaż bardzo dokładnego zmatowienia (jesli jest w dobrym stanie) i tak się nie obędzie. Tyle, że koszt i tak będzie zbliżony do proszku, a efekt i jakość powłoki gorsze. A jeśli chcesz po prostu zafajdać ramę nowym kolorem, zastanów się, czy nie lepiej jednak zostać przy fabrycznym malowaniu. Lepsze otarcia niż zacieki, paprochy czy inne nierówności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.