Tomasz260 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Witam Chcę kupić pedały szosowe. Rozważam dwa modele: - Shimano pd-r550 - look keo classic 2. Nie wiem które wybrać. W którym modelu łatwiejsze jest wpięcie? Shimano w swoim katalogu podaje, że pedały te maja większe wejście ułatwiające wpięcie. Czy ktoś używa tych pedałów i mógłby się wypowiedzieć? Z wyglądu bardziej podobają mi się looki ale słyszałem, że lubią łapać luzy. Za shimano przemawia cena i metalowa płytka chroniąca pedał przed wytarciem. Proszę o opinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 To nowy model Shimano. W rękach sprawia bardzo plastikowe wrażenie (w stosunku do innych Shimano). Jeśli masz dostęp do 105tek 5700 - lepszy wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizuu Napisano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Mam Shimano pd-r550, i jestem bardzo zadowolony, wpinają się bardzo łatwo o ile nie zetrzesz bloków w butach. Na tą chwilę mają ponad 5,5k km i działają świetnie, ale bloki w butach nadają się do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.