cyroniok Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Nowiuteńkie hamulce xt M785 + tarcze xt SM-RT76 piszczenie podczas hamowania. Miałem już kilka zestawów tych hampli i nigdy nie piszczały na sucho na mokro owszem to normalne ale na sucho ? trzeba je dotrzeć ? Edytowane 9 Czerwca 2015 przez cyroniok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Umyj tarcze. Przetrzyj klocki papierem ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GajekL Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Woda z plynem do mycia naczyn i jedziesz Tarcze, pozniej klocki z papierkiem i powinno byc cicho Edytowane 9 Czerwca 2015 przez GajekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 A przeszkadza Ci to piszczenie? Dla mnie to akurat plus, szczególnie jak w górach zjeżdżam po wąskich singlach wtedy nie muszę nikogo prosić o zejście U mnie SLXy zaczęły piszczeć po kilku większych zjazdach z zaciśniętą klamką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 trzeba je dotrzeć ? He he, przypomniała mi się historia mojego kumpla, który kilka lat temu kupił sobie nowe auto i prosto z salonu pojechał debil na autostradę sprawdzić ile "pójdzie" Oczywiście zatarł silnik i po odstawieniu samochodu do serwisu zadał serwisantowi podobne pytanie: "A to nowy silnik trzeba docierać? Ja myślałem, że robią to już w fabryce!" Odpowiadając na Twoje pytanie, tak nowe hamulce trzeba docierać. Teraz jak już zaczęły piszczeć to już za późno na docieranie, więc zrób tak jak wyżej piszą i dotrzyj od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi