Michaldinho Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Witam. Chcę przesiąść się w moim MTB (Kelly's Oxygen 2009) z v-brake'ów na hydrauliczne tarczówki. Odwiedziłem dzisiaj serwis rowerowy i powiedziano mi, że "w miarę" piasta trzeba liczyc ok. 120 zł wzwyż... I tutaj moje 2 zapytania... Czy lepiej kupić już gotowe zaplecione koła (moja kaseta jest 9-rzędowa), czy same piasty wpleść w stare obręcze (niezniszczone, Kelly's Draft). Budżet to 400 zł. Jakieś propozycje? PozdrawiamP.S. Moja waga 70 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 no za 4 stówki to ciekawych kółek nie kupisz. Proponuję piasty novateca na maszynowych łożyskach i jeszcze zostanie coś grosza na zaplatanie kół. http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/piasty-rowerowe/mtb-do-hamulcow-tarczowych/p,piasta-tylna-d042sb-czarna-novatec,121152.html http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/piasty-rowerowe/mtb-do-hamulcow-tarczowych/p,piasta-przednia-d041sb-czarna-novatec,121140.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesiu Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Zapleć sobie. Ja zaplotłem dając starą obręcz, bo gotowe koła miały zawsze coś co mi sie nie podobało - najczęściej za cienkie obręcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Piasty + zaplatanie + ewentualna wymiana szprych to już cena zbliżona do 400 zeta. Chyba wolałbym kupić nowe koła . http://allegro.pl/kola-26-alexrims-td24-novatec-d041-2-disc-8-9-10-i5105718342.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiesiu Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Zapleść możesz sam - ja tak zrobiłem na podstawie filmika na youtube. A ewentualne zaplatanie np. w Łodzi to 40-50zł w serwisach - wiem, bo pytałem, ale mieli za długie terminy i stwierdziłem, że zrobię sam od początku do końca. Prawda, że kasowo nie wyjdziesz jakoś lepiej, ale miałbyś lepsze szprychy, bo w gotowych kołach za te ceny wszędzie dają CnSpoke. Ale policząc: -np. szprychy Sapim + nyple (można kupić z nyplami 12 mm, można pare zł dopłacić za dłuższe) 64 sztuki (jak masz 32 szprychy to obręcze) - z nyplami gratis od 64zł, z nyplami oddzielnie od około 94zł -novateki tył + przód pod tarczę ~250zł Także wyszłoby ci jakoś od 320zł przy minimalnym wariancie jakbyś sam zaplótł, do 400-450 jakbyś dał do zaplecenia. Wybór twój - czy starczy ci to co dostajesz gotowe, czy zależy ci na trochę lepszej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 To, co napisał kolega powyżej + nowe obręcze, np. Accent Rockrider 60zł/sztuka. Jak bierzesz u jednego sprzedawcy obręcz + szprychy + piasty, to najczęściej zaplecenie kół jest gratis. Popatrz po opisach aukcji. W ten sposób obręcze wyjdą Ci gratis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.