Skocz do zawartości

[Rower] Co sądzicie o specialized fsr xc

kamiso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam 

Mam do kupienia rower specialized fsr xc z roku 2000. 

Widelec : rock shox sid air xc dual air 

hamulce, przód, tył, hydrauliczne V-brake magura 

przerzutki schimano xtr .. 

damper fox ..

ciezko mi określić resztę podzespołów. 

cena ok.1200zl 

Zastanawiam sie czy kupic ten stary klasyczny rower czy lepiej kupic cos nowego w przedziale 1300- 1600zl .

Czy kupno tak wieloletniego roweru tej klasy nie będzie zbyt dużym ryzykiem , czy warto zaufać jakości .Bądź warto kupic rower dla samej ramy a później inwestować poszczególne podzespoły. Proszę o pomoc . Rower cały czas czeka na mnie został zarezerwowany a nad kupnem się zastanawiam .

Nie wiem kto dokładnie i w jaki sposób użytkował rower .

rower mniej wiecej tak wyglada 

http://www.temporary...2/01/mtb2-1.jpg

Napisano

Sądzimy że nie zapoznałeś się z regulaminem forum.

Sądzimy również że 15-letni rower amortyzowany to mocny zabytek, który zależnie od troski właściciela może być miną - choćby stan amortyzatorów i łożysk w zawieszeniu/ślizgów których mozesz nie dostać jak i uszczelek do widelca i dampera.

Sądzimy również że jeśli stan jest dobry to nowy rower za 1600 zł będzie odstawał od Speca w tej konfiguracji jakieś 5 klas.

Napisano

Dobry zakup jako eksponat w muzeum rowerów, jeśli 100% orginalny to podnosi jego wartość, natomiast wartość użytkowa odwrotnie proporcjonalna ... stare elementy osprzętu problematyczne w obsłudze.

Poza tym to rower pod amortyzator 80 mm skoku, nie produkuje się nowych amortyzatorów o takim skoku, przeszedł do historii.  Tył ma 76 mm skoku :blink: , typowo muzealny eksponat.

Napisano

Przepraszam wręcz nie miałem czasu zapoznać się z regulaminem ale na pewno zapoznam się z nim.

Czyli co mam rozumieć nie warto zawracać sobie głowy specializerem . Dzisiaj w rowerowym facet mi wciskał rower marki limber ( pierwszy raz się z nią spotkałem ) dokładnie model corado . Co słyszałem to marka pochodzi od zippa ... Ktoś może zna dobrze tą markę i może coś o niej powiedzieć? Podobno te rowery maja bardzo dobry popyt.  Czy ten rower jest godzien jakiegokolwiek zainteresowania ? 

cena w sklepie 1500 zł co dobrze pamiętam . 

http://www.limber.pl/en_2014_bike_corado.php

Napisano

Właśnie moj znajomy o tym wspominał . Dziękuję wszystkim za pomoc . Mam nadzieje ze już niedługo znajdęjakaś perełkę dla siebie .

Napisano

Przepraszam wręcz nie miałem czasu zapoznać się z regulaminem ale na pewno zapoznam się z nim.

Czyli co mam rozumieć nie warto zawracać sobie głowy specializerem . Dzisiaj w rowerowym facet mi wciskał rower marki limber ( pierwszy raz się z nią spotkałem ) dokładnie model corado . Co słyszałem to marka pochodzi od zippa ... Ktoś może zna dobrze tą markę i może coś o niej powiedzieć? Podobno te rowery maja bardzo dobry popyt.  Czy ten rower jest godzien jakiegokolwiek zainteresowania ? 

cena w sklepie 1500 zł co dobrze pamiętam . 

http://www.limber.pl/en_2014_bike_corado.php

W tej cenie rok temu kupiłem Limber Tasso, dużo lepiej wyposażony niż Corado. Ale ważne aby to był rocznik 2014 a nie 2015, bo tegoroczne są gorsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...