pablitto1983 Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 Mam starego Gianta Sierre 21", ktory na poczatku wozil mnie po lasach, potem do pracy. Teraz mieszkam w UK, odwiedzilem fajne szlaki rowerowe - sa szlaki turystyczne, enduro jak i DH. Zapragnalem znow wiecej na rowerze posmigac, wlasnie po takich szlakach. Kumple z pracy smigaja na rowerach z pelna amortyzacja. Troche poczytalem, i czuje sie zagubiony w mnogosci systemow i calej reszty. Na nowy rower 1000£ + nie chce wydac puki co, wiec mysle o zakupie uzywki. W moim przypadku bedzie uzywany od czasu do czasu, bez ostrych zjazdów (dopiero zaczynam przygode z takim rowerem i trasami). Uzywki mozna kupic teraz w okolicy 500£(po sezonie i taniej), pytanie czy warto? Troche to kupowanie kota w worku. Mam 185cm wzrostu i ok 85kg. Czy sa jakies konkretne modele na ktore warto polować? Jakies rady odnosnie geometrii i wielkości ramy, rodzajów amortyzatorow (tylnich nie ogarniam w ogóle..). Przykładowy link http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=301650481857&alt=web Jest tego do przebierania, z reguly na ramie ponizej 20"..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.