Skocz do zawartości

[rower] Giant Rincon

Gość BarteX88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarteX88
Napisano

Właśnie ten rower kupił mój wujek, i chciałbym się dowiedzieć czy jest on wart swoich pieniędzy (1300 zł). Szczególnie zastanawia mnie mechanizm korbowy oraz hamulce :033: Jaka mogłaby być alternatywa dla tego roweru ?

Napisano

Jak kupił to już i tak po ptakach wiec ? Korba to slaby punkt szybko sie wyrabia, jest ciezka i giętka. Ale raczej gorsze są kierownica[0,53kg] mostek i sztyca ... sa strasznie ciezkie ;p. Hample tektro ... za tą kase nic lepszego z v-ek raczej nie wrzucają[poza krossem], ogolnei bylem z nich zadowolony, tylko strasznie sie je upierdliwie regulowało,ale działały ok.

Gość BarteX88
Napisano

ech, już widziałem ten rower na żywo. Specjalnie pojechałem do sklepu. Jak dla mnie tragedia :025: Szczególnie ta korba z Tourneya :) Ciekawe ile wytrzyma ?? :glare:

Napisano

Ja nie narzekam w tym rowerze na nic. Hamulce mają sporo zapasu mocy, tzn. szybko zaczyna sie pisk opon, bez większego wysiłku i dociskania do samej kiery. Ja kiere i sztyce wymienilem prawie od razu. Wyszło mnie w sumie 50 zł. A co do korby nie wiem jaką stosują w modelu 2006 ale '05 jest dosyć dobra. Ja bym polecał

Gość BarteX88
Napisano

A co do korby nie wiem jaką stosują w modelu 2006 ale '05 jest dosyć dobra. Ja bym polecał

W modelu 2006 jest korba od Tourneya (Shimano TX70), więc nie za dobra, a w twoim prawdopodobnie masz Truvativa a więc coś dobrego :)

Gość BarteX88
Napisano

Hmm to i tek pewnie ten tourney bedzie lepszy od tego suntoura z 04' ;)[tzn giant pisal ze to korba marki giant :)]

No ja wątpie. Miałem tą korbe Tourneya i zajeździłem w 2 miesiące :glare: dzięki czemu zjechałem sobie później cały napęd (łańcuch, kaseta). W sumie nie polecam, chyba że do jazdy rekreacyjnej (bo do takiej ów część jest przeznaczona :excl: )

• 2 lata później...
Napisano

Rower górski do rekreacyjnej jazdy.

Jesli przegladaleś forum to zaraz sie zapewne dowiesz, że za te pieniadze to tylko level z allegro i nic innego... :verymad:

To ja dla odmiany polecam cos takiego:

http://unibike.pl/evolution.htm

Również bardzo popularny rowerek za podobne pieniadze co rincon lecz znacznie lepiej wyposażony.

Ten Giant za 1499 to tylko ze względu na kolor lub marke mozna kupić w innych przypadkach to nic ciekawego przy cenie 1499 nie prezentuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...