Skocz do zawartości

[Rower] Upgrade Kellysa spider 50

Rez000

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem posiadaczem roweru kellys spider 50 z 2015. Uzytkuje rower glownie po leśnych sciezkach. Chciałbym z czasem ulepszyc rewerek i stąd ten temat. Moim celem jest osprzet deore xt lub moze inne, lepszy w podobnej cenie.
Na pierwszy ogien pojdzie pewnie amorek (chce suntour raidon).
Co wymienic w nastepnej kolejnosci zeby odczuć najwieksze korzysci z jazdy?

Napisano

Budzet nie wiekszy niz osprzet deore xt. Modernizacje rozloze w czasie wiec bedzie mozliwosc dozbierania

Napisano

Na amorek pewnie już określiłeś budżet bo piszesz że planujesz zakupić Raidona. Kolega Samvines polecił Ci następnie wymienić koła i tu ma racje, tylko że nikt Ci nic nie poleci jak nie napiszesz ile możesz wydać kasy. 

Ale najpierw zanim kupisz amorek to rozważ przejście na ośkę qr15. Na pewno jest to bardziej przyszłościowe rozwiązanie, ale droższe .

Napisano

Jakie beda korzysci z wymiany kol z tych ktore sa obecnie zamontowane na jakies inne? Moj budzet to okolo 800 zl (nie liczac amorka)

Napisano

A jakie będziesz miał korzyści z wymiany amorka albo napędu ?? Przede wszystkim kółka będą trwalsze oraz jak dobrze dobierzesz lżejsze. Na pewno poczujesz różnice podczas jazdy. Sam jak zmieniłem z kół oryginalnych krossa na koła z łożyskami maszynowymi zdziwiłem się że może być aż taka różnica w jeździe.  

Tyle tylko że ja te koła co mi zostały potrzebowałem do innego roweru, także to była tylko kwestia dorzucenia trochę grosza żeby kupić coś lepszego.  

W twoim przypadku przy nowym rowerku jednak wolałbym dołożyć trochę kasy i kupić lepszego amorka, a koła czy napęd zmieniać dopiero jak się zużyje lub zepsuje.

Napisano

Najlepiej zabrać się za wymianę czegokolwiek jak już będziesz wiedział co i dlaczego. Jak na razie to chodzi głównie o znaczek XT sądząc z opisu sytuacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...