Colonel Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam. Od pewnego czasu szuka okularów - ostatecznie stanęło na opcji wymienne szkła BBB Impact vs fotochromy Aplina Twist Four Shield VL+ (btw dłuższej nazwy nie mogli wymyślić). Czy osoba lubiąca agresywną szybką jazdę, korzystająca z roweru przy każdej pogodzie, poruszająca się po asfalcie oraz terenie (głównie lasy) będzie miała więcej pożytku z ... ??? Dodam tylko, że rzuciłem hasło w koleżeńskim gronie i wywiązała się z tego dyskusja w stylu - dlaczego Audi jest lepsze od BMW i odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 O fotochromach było juz kilka razy - tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilw Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Ja jeździłem w wymienianych szkłach, ale okulary mi się złamały. Teraz mam fotochromy od Uvexa i już do wymienianych szkiełnie wrócę. Samoprzycirmniające się szkiełka to niesamowita wygoda. Zakładasz i zapominasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 ... o ile jeździsz po otwartych przestrzeniach. Fotochromy zupełnie nie dają rady przy szybkich, migotliwych zmianach natężenia światłą. Tak jak naprzykład jedziesz nie za gęstym lasem. Wtedy o wiele lepiej sprawiają się szkła pomarańczowe, bo właśnie to migotanie redukują... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.