jaaco Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam, chciałbym wraz z kolegą udać się na pierwszą kilkudniową wycieczkę rowerową. Jeśli ktoś orientuje się w okolicach naniesionych na mapie, proszę o wskazówki. Oczywiście nie jest to wersja ostateczna, lecz wstępny zarys. http://www.traseo.pl/trasa/projekt-7/code/X6XIGEI6 Wyprawa na rowerach mtb, lecz z sakwami, przez co ostre zjazdy niestety odpadają, m.in. chciałem zahaczyć o Gorce, ale chyba raczej to niemożliwe? Może ktoś ma już jakieś swoje trasy w tamtych okolicach? Nie wykluczam jazdy jeszcze dalej na wschód w kierunku Piwnicznej Zdrój i okolic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Na razie to nawet nie liżniecie Pienin a przynajmniej tak to z mapy wynika. Czemu skoro już macie być w rejonie zapory w Czorsztynie nie wpadniecie przez Czerwony Klasztor do Szczawnicy?? Z Krowiarek pod Babią G nie jechał bym tak jak chcecie bo ruch spory i lipny klimat jest. Lepiej przez Lipnicę a potem Namestovo na Słowacji - Trstenę - Suchą Górę do Chochołowa. Tak na dobrą sprawę to ze Szczawnicy przez Jaworki - Białą Wodę a potem halami granicą można by się śmiało dostać na przeł. Gromadzką (rejon Obidzy) gdzie drogą zjazd jest do Piwnicznej. Trasę z Zakopca w rejon Czorsztyna też zupełnie inaczej bym poprowadził. Co się tyczy Gorców to szosowe są przeł Wierch Młynne między Kamienicą a Ochotnicą i oczywiście przeł Knurowska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaaco Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Dzięki za pierwszą odpowiedź ;] tak jak pisałem jest to wstępny zarys trasy, wytyczony tak jak mi się wydawało że będzie w miarę ok. No i właśnie dlatego powstał ten temat w celu jej dopracowania. Zapomniałem dopisać, w Pieninach byłby dodatkowy dzień żeby pojeździć po okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Tak jak wspomniałem jeśli są możliwości to postarał bym się unikać nudnych, ruchliwych dróg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.