Skocz do zawartości

[Rama] Tania rama stalowa

zukikiziu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

czy jest jakaś tania i warta uwagi rama stalowa na szosę? Mam na myśli taką, która jest raczej łatwo dostępna i nie kosztuje 1k.

Da się coś znaleźć za 600-800zł?

Napisano

Zapytaj w dziale "Forum szosowe", tam była nawet dyskusja o stali. Mi się wydaje, że z ram stalowych to albo ramy sprzed 25 lat, albo ramy na zamówienie, ew. popatrz na produkty PlanetX. Marketing ma zbyt mocne znaczenie i na topie w szosie są tylko alu i kompozyt.

• 2 tygodnie później...
Napisano

http://www.on-one.co.uk/i/q/FRPXKBD2/planet-x-kaffenback-2-frameset Kaff 2.

150 funtów, czyli jakieś 860ziko...

Szacunek...

I.

Dzięki za informację, przypominam sobie że widziałem już tą ramę. Nic ciekawszego stalowego nie będzie?

No i zamarzyło mi się wrzucić bagażnik i coś z sakwami pojeździć. Kaffenback ma widzę delikatne mocowania, pewnie na błotniki przewidziane. Jak myślicie, sakwy to za dużo na tą ramę?

Ewentualnie jaka rama (w miarę tania) nadawała by się na sakwiarstwo? Vaya 2, Escapade, Roadrat?

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Kaff spokojnie przyjmuje bagażnik:

kaffenback-rack.1.jpg

Tu starszy, a tu nowszy:

1NTLP4ZI-Kaffenback01.jpg

Reszta z wymienionych przez Ciebie także bez problemu poradzi sobie z bagaznikami. Jednakowoż w kategorii value for money Kaff nie ma sobie równych.

Szacunek...

I.

Napisano

Ivanie, czy bagażnik z dwiema sakwami to nie będzie za dużo na Kaffenback'a? Nie chciałbym umniejszać stali, ale mocowania na ramie delikatnie wyglądają.

up0ebj.jpg

Jednakowoż w kategorii value for money Kaff nie ma sobie równych.

No jak szukam czegoś podobnego to Kaff bije wszystko własnie w tej kwestii :)

• Mod Team
Napisano

Hmmm...

Raczej bym się nie martwił...

kaffenback_touring.jpg

Takie same punkty mocowania miałem w Inbredzie i jechałem z chyba 40-tu kilogramami z tyłu...

Szacunek...

I.

Napisano

Takie same punkty mocowania miałem w Inbredzie

Steel for the win :D

To mnie przekonałeś/uspokoiłeś. Zaczynam z sakwiarstwem na innym rowerze i przy zmianie ramy dobrze by była możliwość zamontowania, bez obaw o połamanie czegoś.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ivanie, w innym wątku pisałeś, że mógłbyś się zająć ściągnięciem jakiejś ramy do Polski. Czy ta możliwość dalej jest?

Mam jeszcze pytanie, w jakim okresie można się spodziewać przecen w UK? Niekoniecznie na Kaffenback'a, mógłbym się rozglądnąć za inną ramą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...