Skocz do zawartości

[Rama] Tania rama stalowa

zukikiziu

Rekomendowane odpowiedzi

Ty chcesz nową? Kup używana i będziesz miał Alu.

Jak byś budżet zwiększył do własnie 1k zł to myślę że jak dobrze poszukasz to nawet znajdziesz Alu z Karbonowym widelcem.

http://allegro.pl/rama-szosowa-eddy-merckx-amx-2-rozm-56-i5407251353.html - tutaj przykład takiej ramy. Zresztą zawsze możesz próbować cenę zbić, on ma 3 różne ramy po 2 szt każdej więc może się udać.

• 2 tygodnie później...

http://www.on-one.co.uk/i/q/FRPXKBD2/planet-x-kaffenback-2-frameset Kaff 2.

150 funtów, czyli jakieś 860ziko...

Szacunek...

I.

Dzięki za informację, przypominam sobie że widziałem już tą ramę. Nic ciekawszego stalowego nie będzie?

No i zamarzyło mi się wrzucić bagażnik i coś z sakwami pojeździć. Kaffenback ma widzę delikatne mocowania, pewnie na błotniki przewidziane. Jak myślicie, sakwy to za dużo na tą ramę?

Ewentualnie jaka rama (w miarę tania) nadawała by się na sakwiarstwo? Vaya 2, Escapade, Roadrat?

• Mod Team

Kłaniam,

Kaff spokojnie przyjmuje bagażnik:

kaffenback-rack.1.jpg

Tu starszy, a tu nowszy:

1NTLP4ZI-Kaffenback01.jpg

Reszta z wymienionych przez Ciebie także bez problemu poradzi sobie z bagaznikami. Jednakowoż w kategorii value for money Kaff nie ma sobie równych.

Szacunek...

I.

Ivanie, czy bagażnik z dwiema sakwami to nie będzie za dużo na Kaffenback'a? Nie chciałbym umniejszać stali, ale mocowania na ramie delikatnie wyglądają.

up0ebj.jpg

Jednakowoż w kategorii value for money Kaff nie ma sobie równych.

No jak szukam czegoś podobnego to Kaff bije wszystko własnie w tej kwestii :)

• 2 tygodnie później...

Ivanie, w innym wątku pisałeś, że mógłbyś się zająć ściągnięciem jakiejś ramy do Polski. Czy ta możliwość dalej jest?

Mam jeszcze pytanie, w jakim okresie można się spodziewać przecen w UK? Niekoniecznie na Kaffenback'a, mógłbym się rozglądnąć za inną ramą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...