zukikiziu Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witajcie, czy jest jakaś tania i warta uwagi rama stalowa na szosę? Mam na myśli taką, która jest raczej łatwo dostępna i nie kosztuje 1k. Da się coś znaleźć za 600-800zł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Ty chcesz nową? Kup używana i będziesz miał Alu. Jak byś budżet zwiększył do własnie 1k zł to myślę że jak dobrze poszukasz to nawet znajdziesz Alu z Karbonowym widelcem. http://allegro.pl/rama-szosowa-eddy-merckx-amx-2-rozm-56-i5407251353.html - tutaj przykład takiej ramy. Zresztą zawsze możesz próbować cenę zbić, on ma 3 różne ramy po 2 szt każdej więc może się udać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Jakbym chciał coś wiedzieć na temat ram aluminiowych to bym o tym napisał. Dzięki za chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Zapytaj w dziale "Forum szosowe", tam była nawet dyskusja o stali. Mi się wydaje, że z ram stalowych to albo ramy sprzed 25 lat, albo ramy na zamówienie, ew. popatrz na produkty PlanetX. Marketing ma zbyt mocne znaczenie i na topie w szosie są tylko alu i kompozyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 9 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 http://www.on-one.co.uk/i/q/FRPXKBD2/planet-x-kaffenback-2-frameset Kaff 2. 150 funtów, czyli jakieś 860ziko... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 O, coś mi się tak wydawało, tylko nie chciałem pytającego wyręczać z pracą domową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 http://www.on-one.co.uk/i/q/FRPXKBD2/planet-x-kaffenback-2-frameset Kaff 2. 150 funtów, czyli jakieś 860ziko... Szacunek... I. Dzięki za informację, przypominam sobie że widziałem już tą ramę. Nic ciekawszego stalowego nie będzie? No i zamarzyło mi się wrzucić bagażnik i coś z sakwami pojeździć. Kaffenback ma widzę delikatne mocowania, pewnie na błotniki przewidziane. Jak myślicie, sakwy to za dużo na tą ramę? Ewentualnie jaka rama (w miarę tania) nadawała by się na sakwiarstwo? Vaya 2, Escapade, Roadrat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 23 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Kłaniam, Kaff spokojnie przyjmuje bagażnik: Tu starszy, a tu nowszy: Reszta z wymienionych przez Ciebie także bez problemu poradzi sobie z bagaznikami. Jednakowoż w kategorii value for money Kaff nie ma sobie równych. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 23 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Ivanie, czy bagażnik z dwiema sakwami to nie będzie za dużo na Kaffenback'a? Nie chciałbym umniejszać stali, ale mocowania na ramie delikatnie wyglądają. Jednakowoż w kategorii value for money Kaff nie ma sobie równych. No jak szukam czegoś podobnego to Kaff bije wszystko własnie w tej kwestii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 24 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Hmmm... Raczej bym się nie martwił... Takie same punkty mocowania miałem w Inbredzie i jechałem z chyba 40-tu kilogramami z tyłu... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Takie same punkty mocowania miałem w Inbredzie Steel for the win To mnie przekonałeś/uspokoiłeś. Zaczynam z sakwiarstwem na innym rowerze i przy zmianie ramy dobrze by była możliwość zamontowania, bez obaw o połamanie czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukikiziu Napisano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ivanie, w innym wątku pisałeś, że mógłbyś się zająć ściągnięciem jakiejś ramy do Polski. Czy ta możliwość dalej jest? Mam jeszcze pytanie, w jakim okresie można się spodziewać przecen w UK? Niekoniecznie na Kaffenback'a, mógłbym się rozglądnąć za inną ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.