luki530 Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Witam. Jestem posiadaczem roweru z hamulcami Tektro IO. Takimi jak na zdjęciu . Od zawsze mam z nimi wielki problem bo nie hamują. Teraz kwestia jest taka, że kupuję nowe klocki i zdecydowałem na Accenty Półmetaliczne Spiekane bo przeczytałem, że są dobre a w sumie są jednocześnie tanie. I teraz nie wiem czy kupować nową tarczę czy nie bo: Ostatnio wyjąłem klocki był w czarnej jakby czarnej mazi ( olej ) więc wyczyściłem papierkiem ściernym, acetonem. Tarczę przemyłem także obficie acetonem i dużo brudu zostało na ścierce a potem nie zostawało już nic. Założyłem wszystko, hamowania oczywiście brak wyjmuje i znowu ta sama historia. Nie mam pojęcia czy ta tarcza jest już aż za bardzo zasyfiona czy co się z tym stało ale denerwuje mnie to strasznie. Dodatkowo jest trochę krzywa przez co ciężko ustawić dobrze hamulec. Czy nowa tarcza i nowe klocki będą ze sobą współpracować czy znów będzie zabawa ? Chodzi głównie o to czy tarcza będzie odtłuszczona czy niekoniecznie ? Pozdrawiam.
Fenthin Napisano 7 Czerwca 2015 Napisano 7 Czerwca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.