Zigi88 Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Witam. Skłaniam się ku kupnie używanej kolarzówki.Cena max 1.5k. Nie znam się kompletnie na rzeczy, dlatego prosiłbym o jakieś porady, najlepiej konkretne modele lub oferty. Jestem amatorem i nie potrzebuje nic ponad , ważne aby było szybciej i wygodnie, a lekko też by nie zaszkodziło ;D. Wzrost 176, waga ok. 68 Zastanawiam sie jeszcze nad " ostrym kołem". Ale tez stycznosci nie mialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorek Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 ostre dobre na miasto, pracuje tyko Twoja siła w nogach, całkiem inna technika jazdy ( tak btw. to prawa, ostre nie jest dozwolone do poruszania się ). Jeżeli chodzi o szose, to zobacz sobie Tribany BTwina, albo jakieś niższe modele Treka można czasami wychaczyć 1.1 albo 1.2. Przy Twoim wzroście rozmiar ramy 56 powinien być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pedalarz Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Dwa pierwsze z brzegu z Allegro: http://allegro.pl/rower-szosowy-kolarzowka-vicini-na-campagnolo-i5387519646.html http://allegro.pl/szosa-trek-sl-1-2-56-cm-bydgoszcz-i5418307190.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigi88 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 ostre dobre na miasto, pracuje tyko Twoja siła w nogach, całkiem inna technika jazdy ( tak btw. to prawa, ostre nie jest dozwolone do poruszania się ). Jeżeli chodzi o szose, to zobacz sobie Tribany BTwina, albo jakieś niższe modele Treka można czasami wychaczyć 1.1 albo 1.2. Przy Twoim wzroście rozmiar ramy 56 powinien być ok. No wlasnie ostre mi sie podobaja,do miasta wlasnie potrzeba. Tylko jak z tym prawem wlasnie..coraz wiecej takich widze,co mi " grozi za jazde tym "? No i idzie dostac cos tanszego i lepszego niz z kolarki w tej cenie ..chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garlock Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Tylko jak z tym prawem wlasnie..coraz wiecej takich widze,co mi " grozi za jazde tym "? Nic . Jazda na ostrym kole nie jest zabroniona w przepisach PoRD. Ale... Niektórzy ortodoksyjni wyznawcy ostrego nie dopuszczają nawet myśli, żeby zamontować choć jeden hamulec. I wtedy już zgodnie z prawem jeździć po drogach publicznych im nie wolno (musi być przynajmniej jeden działający hamulec). Podobnie z oświetleniem. Jeśli ktoś uważa, że rama ma być czysta (ideologicznie) i nie dopuszcza przyczepiania odblasków czy lampek nawet po zmroku, to ryzykuje mandat (lub rozjechanie przez np. TIRa). Jak Twój rower spełnia warunki techniczne określone w PoRD to możesz normalnie jeździć po ulicach. Kodeks drogowy milczy w temacie napędu czyli przerzutek, przekładni planetarne, singli, ostrego itd. itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigi88 Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 A mozecie polecic jakies " ostre kolo" do tej ceny ? Zeby mial ten dodatkowy hamulec w koncu ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorek Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 no tak, mówiąc ostre mam na myśli typowo ostre bez hebli. W tej cenie śmiało możesz złożyć ostre, kup tylko odpowiedni rozmiar ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zigi88 Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Dobra,kolarka na miasto tez powinna byc, te co podales podobaja mi sie . Tylko kiedy nowy kosztuje z 4k+ a sprzedawane sa po ok 1k to mam troche mieszane uczucia ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.