yarad Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Witam. Bez specjalnego doświadczenia wziąłem się za chałupniczą wymianę suportu. Korba kwadrat Shimano Alivio FC M443, suport 118 mm, taki jaki był dotychczas. Mozolnie jakoś wszystko niby trafiło na swoje miejsce, ale przy próbie napędu nie działają przerzutki, zamiast tego elementy przedniej ocierają o łańcuch. Przypuszczam, że z inną siłą dokręciłem zębatkę korby, po prostu nie wróciła dokładnie na poprzednie miejsce. No i co teraz - regulować przerzutkę, czy ściągać, przemontować korbę? Dzięki za podpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Widzę dwie możliwości: 1) za długi suport 2) zamontowałeś go odwrotnie Nie wykluczam również słabszego dociągnięcia korby ale wydaje mi się, że mogłeś go zamontować odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copone Napisano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 I wkręcił prawy gwint w lewy? #...# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarad Napisano 7 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Dzięki za sugestie. Montaż był poprawny (L/R po właściwej stronie), ale niestety błędnie zmierzyłem stary suport - nowy jest krótszy. Cóż, gapiostwo kosztuje, jutro znowu do sklepu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 A nie możesz po prostu wyregulować przedniej przerzutki? Przecież po to są te śrubki i możliwość ustawienia linki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzak Napisano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 może w starym siedziały ci łożyska a w nowym masz nowe łożyska i ośka trochę głębiej siedzi od strony napędu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.