aronto Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Chyba nieśmiertelny temat . Ale nie wiem czy warto dopłacać do Montane velo albo pakajaka Endury. Używam tej ultralekkiej kurtki btwin z Decathlonu. Jest dla mnie idealna ale oczywiście oddychalność kiepska. Chciałbym coś lepszego ale ważne żeby to było coś ultralekkiego ( featherlite) . Czy rzeczywiście Pakajak albo Montane lepiej oddychają? Dotykałem Montane i wydaje mi się nieco grubsza od btwin. Czy pakajak jest tez jest taki , kto by porównał to do btwin. Zainteresowałem się tez kurtką Craft ( Featherlight) . Ta jest super lekka, jak jedwab, ma panele wentylacyjne z meshu . Czy ktoś takiej używa? Jak jej oddychalność.? Szukam czegoś superlekkiego od wiatru. ( nawet Montane velo featherlite już wydaje mi się za grube) na chłodne letnie poranki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Używałem/używam kilku wiatrówek i velo była najlepsza z nich. Grubość materiału nie ma przełożenia w tym przypadku na oddychalność - Montane slipstream jest najcieńsza a oddycha gorzej niż velo/pakajak/pearl izumi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Jeżeli problemem jest oddychalność, to może lepiej iść w stronę koszulki z długim rękawem jako wierzchniej warstwy ewentualnie lekka bielizna termo i rękawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mast6er Napisano 17 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 hej popatrz na bike24.de jest velo w przecenie... pzdr jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.