Jogus Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 witam mam pytanie w niedalekiej przyszlosci chce wymienic caly naped i caly czas sie zastanawiam nad czesciami deore xt czy deore lx wiem ze lx wyjdzie taniej ale chce tez kupic taki zestaw zeby byl wytrzymaly wiec w cene wchodzi przerzutka tyl (bo przod mam sram x-3) korba ktora kupie jako pierwsza(jaki tez suport kupic??) a na koncu pojdzie kaseta i reszta czyli łańcuch i pedały. czy moglby mi ktos cos doradzic jakie te komponenty kupic ktore wymienilem wyzej?? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Do korby LX/XT nie trzeba suportu bo jest zintegrowany z korbą łożyska otrzymujesz razem z nia. Co do napędu to zależy jak i ile jeździsz. Jesli nie ścigasz sie to LX spokojnie wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 2 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 nie scigam sie ale czasami jade w dluzsza trase (kilku dniowa) i chcialbym aby wytrzymaly ta droge, a jakie sa roznice pomiedzy xt a lx i jaki sprzet kupic z reszty zeby wszystko ladnie chodzilo??:> pozdrawiam aaa i jaki modele bys polecil z lx??:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Cała grupa Deore LX byłaby dobrym rozwiązaniem według MR porywnywalna jest wzgledem działania/funkcjonowania do XT. Ja niestety nie miałem okazji sprawdzic tego Jesli ja mialbym kupowac to zrobilbym mix np. korba+przednia przerzutka LX a reszta XT. Jesli coś plece to poprawcie mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuwmartie Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 jaki sprzet kupic z reszty zeby wszystko ladnie chodzilo?? Polecam korbę LX 580, przerzutka przod LX lub XT (róznica w cenie chyba poniżej 10 zl) - na cycle.shimano-eu.com zobacz czym sie różnią. Na tyl tez LX-a bym dal, bo skoro się nie ścigasz w błocie nie potrzebne Ci są bajery typu ceramiczne łożyska kółeczek itp. Co do reszty to od lat jezdze na kasetach i łańcuchach SRAM Kaseta PG 970 i łańcuch PC 971 Cały bajer z łańcuchem to spinka - nie trzeba rozkuwać i możan szybko umyć w wodzie z proszkiem - polecam taki patent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 caly czas sie zastanawiam nad czesciami deore xt czy deore lx wiem ze lx wyjdzie taniej ale chce tez kupic taki zestaw zeby byl wytrzymaly Akurat w przypadku napędu - korby, kasety - grupy sprzętu mają niewiele wspólnego z wytrzymałością i z jakością działania. Tym bardziej w przypadku droższych korb gdzie stosuje się blaty aluminiowe trwałość jest dużo mniejsza. Moja rada - kup korbę do 100 zł - jakieś Alivio lub Truvativa, kup najtańszą kasetę ze stajni Shimano i jakiś lepszy łańcuch. Gwarantuję Tobie że będziesz bardzo zadowolony i wytrzyma to Tobie nawet bardzo długą drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jogus Napisano 3 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 jednak tak patrzac na wytpowiedzi i wypowiedzi znajomych postanowilem ze zloze rower na samym deore LX i tego sie bede trzymal jak sie zepsuje trudno kupi sie nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 i 3 grosze odemnie gdybym teraz mial skaldac naped na shimano byloby korba,przednia przerzutka,tylnia przerzutka(jesli rapid rise jesli low normal to LX)XT,kaseta LXa(waga ciezka ale roznica w kasie ogromna-ps.polecam szczerze srama)i lancuch xt...r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.