mazilo Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 Witam wszystkich . Posiadam rower CEOSS WVADO 2.0 z 2013 i chce go zmodernizować . Mam zamiar zmienić hamulce z tarczowych mechanicznych na hydrauliczne : Hamulec Shimano SLX 2013 BR-M675, BL-M675 Z racji wymiany hamulców muszę rownież zmienić dźwignie przerzutek . Tu pojawia sie problem ponieważ zazwyczaj pod model klamek występuje przekładnia 10 rzędowa . Idąc za zmianami potrzebuje zmienić najlepiej całe tylnie koło pod kasetę 10 rzędowa i tu was prosze o pomoc . Prosze o podanie konkretnego modeli koła jakie mam kupic :-) Prosze rownież jaka przednia korbę mam kupic wraz z łańcuchem i tylnią przerzutka
mazilo Napisano 8 Czerwca 2015 Autor Napisano 8 Czerwca 2015 Czy bedą pasowały http://m.centrumrowerowe.pl/item/3735373836383739
Shiryu Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisz po polsku o co Ci chodzi, to łatwiej będzie o chętnego. Na razie zrozumiałem, że chcesz zmieniać hamulce i z jakiegoś powodu koło. Ale co ma do tego napęd 10-rzędowy to już nie ogarniam.
barbapapa11 Napisano 9 Czerwca 2015 Napisano 9 Czerwca 2015 Hamulce będą pasowały, skoro teraz masz mechaniczne tarcze. Ale może lepszym wyborem będzie deore, bo po co przepłacać, skoro jakoś wyczynowo nie jeździsz. Nie musisz wymieniać od razu wszystkiego w napędzie, wystarczy zakup odpowiednich manetek. Zgaduję, że te powinny pasować http://allegro.pl/manetki-shimano-altus-sl-m310-rapidfire-3x7-i5347805925.html, jeżeli dotychczas nie zmieniłeś napędu. Ogólnie zastanów się czy jest sens się w to pakować, bo może lepiej sprzedać tego evado i kupić coś lepszego, ale to już sam musisz zdecydować.
mazilo Napisano 9 Czerwca 2015 Autor Napisano 9 Czerwca 2015 Dore niewiele tańsze wiec lepiej dołożyć . Myśle ze lepiej modernizować swój rower powoli a wówczas osiągnie sie cos bardzo fajnego . Kupując nowy rower zawsze będziemy chcieli cos zmienić ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.