Skocz do zawartości

[pierwszy rower] Kands Energy 1500, co sądzicie?

Niuskowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Planuje zakup pierwszego roweru MTB. Naszła mnie chęć na jazde na rowerze, po różnych ścieżkach, laskach i różnych pagórkach, podjazdach, zjazdach, kamiennych scieżkach i innego rodzaju ciężkim terenie.
Jako, że to ma być mój pierwszy rower, a sam jestem jeszcze nastolatkiem - nie posiadam wielkiego budżetu. Na pierwszy rower mogę przeznaczyć 1500zł.
Po przeglądnięciu paru tematów, w oko wpadł mi Kands Energy 1500. Dzwoniłem do producenta i dowiedziałem się, że rower ten znajduje się w moim mieście za 1550zł ale jest tylko opcja z hamulcami hydraulicznymi (na allegro widziałem też z v-brakeami). 

Więc mam do was takie pytania: Co sądzicie o tym rowerze? Czy jest wart tych pieniędzy? A może polecacie coś lepszego? Czy przy wzroście 1,85m mógłbym kupić koła 26"? Ponieważ większe na pewno będą wiecej kosztować, a nie wiem czy mój budżet na to pozwoli :/

Pozdrawiam!

Napisano

Bardzo ciężko o cos lepszego cena/jakość wśród nowych rowerów niż Kands/Lazaro, mimo ze poszły nieco w gore w porównaniu do kilka lat temu.

Napisano

Dodam ze geometria roweru nie jest dostosowana do kol 29er. Dzis to niby standard ale faktycznie osprzetowo rower na niewymagajace przelajowki jest ok. Sa dobre hamulce, jak na ta cene roweru to nawet b.dobre. Aluminiu 6061T juz jest sprawdzona konstrukca, moze nie najlzejsza ale jest ok.

Aha- jesli sie zastanawiasz czy v-brake czy hydrauliczne to chwytaj hydrauliczne. Zawsze lepiej hamuja a obsluga tego modelu jest banalnie prosta:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...