Rafolek Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Witam,noszę się z zamiarem przejścia z crossa na szosę i upatrzyłem sobiet taki model http://www.kross.pl/pl/road/vento-3-0Ma ktoś może jakieś opinie na jego temat? Możecie polecić coś podobnego lub lepszego w cenie do 3500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romero Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Moze alur 700 z decathlonu? Jest jeszcze dostępny w niektórych sklepach. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafolek Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Wyglądem (który nie jest najważniejszy) przemawia do mnie bardziej Kross a sprzętowo wydaje mi się, że to podobna półka ale przejadę się do sklepu i sprawdzę Alura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rdy Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Sprzętowo to alur jest 2 klasy wyżej Bulls harrier z 2014 można na tyle utargować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 5 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 sprzętowo wydaje mi się, że to podobna półka No to źle Ci się wydaje Sora jest o 2 grupy niżej niż 105. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Alurem jeździłem po Decathlonie w piasecznie i to naprawdę zacny sprzęcik. Triban 500 wypada przy nim jak chinska zabawka. A te Krossy wyglądają strasznie krzykliwie/festyniarsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafolek Napisano 5 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Dzięki za porady, jutro podjadę do decathlonu i sprawdzę sobie Alure. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafolek Napisano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Niestety zanim ogarnąłem temat Alure 700 już się wysprzedał i Deccathlon nie planuje ich ponownych dostaw. Pojawił się jednak jego "ulepszony"(?) model ULTRA 700 AF. Praktycznie chyba jest to ten sam rower tylko niestety trochę droższy i ma dodane kolorowe akcenty w malowaniu. Jakieś opinie o tym rowerze? link ->> https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-700-af-id_8324331.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 11 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2015 Ultra jest na nowej 105, ma korbę RS 500 i kasetę 11 rzędową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafolek Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Czytałem, że nowa seria 105 bardzo dobrze się sprawdza, więc rozumiem, że polecacie zakup roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 12 Czerwca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Nie mogę go polecić z prostej przyczyny - po prostu nie było okazji żeby nim pojeżdzić. Nie zmienia to jednak faktu,że " ze słyszenia " nowa grupa 105 podobno jest wyrażnie na + w stosunku do starszej. Jeżeli będzie to Twoja pierwsza szosa i dobierzesz właściwy rozmiar ramy,powinieneś być zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafolek Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Odgrzewam temat:Ultra 700 AF czy Triban 540?Poczytałem trochę forum i sporo osób jest zdania, że Triban lepszy i bardziej "przyszłościowy", jendk Ultra ma sporo lepszy osprzęt. Co poradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakunec Napisano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Rafolek możesz napisać co to znaczy, że Triban jest bardziej przyszłościowy? Również mam podobny dylemat. Z jedyną opinią o tych rowerach spotkałem się od użytkownika Rulez, który pisał, że 700 ma dziwną geometrię, mniej sportową od 540. Mniej sportową rozumiem jako bardziej komfortową, a nie wiem czy to nie lepiej jak na pierwszą szosę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafolek Napisano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Chodziło o to, że do Tribana łatwiej będzie (podobno, nie znam się aż tak) dopasować inny osprzęt gdbyś np chciał wymienić na coś lepszego albo liżejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.