Skocz do zawartości

[Fotelik] Nietypowa rama - jakie krzesełko będzie pasowało?

lukaszstargard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam problem z doborem krzesełka dla dziecka. Posiadam rower Kross Raven Desert (zdjęcie w załączeniu), który ma trochę nietypową ramę do której mocuje się siodełko. Otóż ta rama nie jest okrągła tak jak tradycyjne ramy tylko  jest trochę jajowatą :)

Chcę kupić krzesełko w sklepie wysyłkowym dlatego chcę być pewien, że mocowanie będzie pasowało na ramę.

Czy ktoś ma podobny problem i dobrał siodełko?

Ja myślę albo o Hamax'ie albo o Bellelli.

Nie mam możliwości podjechania do sklepu rowerowego z rowerem dlatego pytam na forum.

Pozdrawiam

post-143695-0-53022100-1433493108_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Obawiam się, że bez przymiarki się nie obejdzie. Znajdź kogoś w okolicy z takim fotelikiem i przetestuj. Mam Hamax'a, mocwanie jest na 4 śruby, więc teoretycznie różnice w grubości można by skorygować stopniem dokręcenia, ale "na oko" ciężko powiedzieć jak to się będzie zachowywać.

Napisano

Fotelik przedni jest dla malych dzieci (do 15kg), fotelik tylny dla troche wiekszych dzieci (do 25 kg). Aby zamocowac przedni fotelik Bobike potrzeba ok 3 do 4 cm wolnego miejsca na rurce pod mostkiem kierownicy, a rurka musi byc stalowa.

Napisano

Temat jest trudny.

Musisz zamówić i najwyżej skorzystasz z prawa oddania.

Ja ja kupowałem to wprost ostrzegłem sprzedawcę ze jak nie będzie pasował to będę zmuszony oddać. 

Nie robili problemów wykazali się zrozumieniem.

Napisano

Mam fotelik hamaxa i standardowe mocowanie raczej nie będzie pasować. Może się nawet uda go przykręcić ale jest obawa, że fotelik może ruszać się na boki.

Ja swój fotelik kupowałem w Decathlonie, jeżeli masz jakiś blisko, to podjedź na rowerze, na pewno bez problemu przymierzą mocowanie do ramy.

Ewentualnie możesz spróbować foteliki z mocowaniem na bagażnik (o ile Twoja rama ma możliwość montowania bagażnika):

http://www.decathlon.pl/fotelik-500-bclip-dziecicy-id_8241147.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.